Aki kinyit február 1-jén, azzal szemben fellépnek

2021. január 28. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt a mai kormányinfós közvetítésünkben megírtuk, az Azonnali kérdezett arról, hogy egyes vendéglátóhelyek polgári engedetlenségként azt tervezik, hogy kinyitnak február 1-jén, amire Gulyás Gergely azt felelte:

ezt tévedés polgári engedetlenségnek nevezni, ez egyszerűen csak jogszabálysértő lenne, a kormánynak pedig a jogszabálysértéssel szemben kötelező fellépnie.

Hozzátette, hogy ilyen esetben a hatóságok legalább 6 hónapra be fogják zárni a helyet, aki pedig odamegy, az is szabálysértési bírsággal számolhat. Hozzátette, hogy értik a nehézségeket, próbálnak segíteni, ezért is tervezik a bértámogatások kifizetésének felgyorsítását.

Már három nappal ezelőtt is hangsúlyozták az Operatív Törzs tájékoztatóján, hogy csak akkor lehet fokozatosan enyhíteni a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenlegi korlátozásokat, ha megfelelő mennyiségű oltóanyag érkezik Magyarországra és a magyar embereket széles körben be lehet oltani. Ezzel együtt a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek és tulajdonosainak türelmét és együttműködését kérték.

A vendéglátóhelyek számára hatalmas érvágást jelentenek az egészségügyi szempontokkal indokolt korlátozások. Olyan kreatív megoldásokkal is próbálkoznak a túlélés érdekében, mint amilyen a séfek házhoz szállítása. Egy nagykanizsai resti nemrég azt jelentette be, hogy megelégelte a korlátozásokat, februárban mindenképp kinyit, de egy debreceni hely is tesztelőknek álcázott vendégeken agyal.

A napokban pedig arról számoltunk be, hogy Budapest belvárosában két helyet is bezáratott és megbírságolt a hatóság, miután rendőrök jelentek meg az utcán nagy létszámban fogyasztó vendégek miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!