Gauder Milán magyar menedzser bekerült a Mastercard globális vezetésébe

2021. január 12. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ritkán jut magyar csúcsvezető ilyen magasra a világ legnagyobb multijainak egyikében.

Globális vezetői pozícióra nevezett ki a Mastercard Gauder Milánt, aki a fizetéstechnológiai cég termékeinek online és fizikai elfogadásáért felel majd. A társaság legújabbkori öndefinícója szerint próbál ellépni a „kártyatársaság” kifejezéstől, mert a kínált fizetési technológiák ma már sokszor nem igényelnek plasztikkártyákat.

A cég közleménye szerint Gauder feladatai közé tartozik a fizikai és online kártyaelfogadás bővítése és fejlesztése, ideértve többek között az olyan újgenerációs megoldásokat, mint a mobiltelefon kártyaterminálként való használata, a tokenizáció, a Click to Pay, vagy a feltörekvő piacok fizetési struktúrájának fejlesztése, a QR kódos fizetés.

A kétezres években a kártyás fizetés a városi ember privilégiuma volt és csak a nagy szupermarketekben, menő éttermekben és benzinkutakon lehetett kártyával fizetni. Ma már Közép-Kelet-Európában és a világ jó részén az érintésmentes fizetés az alap, és a csak készpénzt elfogadó üzletek jelentik a kivételt – idézi a közlemény a szakembert, aki szerint

„az online kártyás fizetés hatalmasat ugrott a koronavírus ideje alatt. Legyen szó kártyás, mobilos vagy számlalapú fizetésről, az a célunk, hogy a ne csak a legbiztonságosabb és a legkényelmesebb megoldás legyen, hanem mind a vásárlónak mind a boltnak a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb és legmegbízhatóbb is.”

A korábban a McKinsey tanácsadócégnél dolgozó Gauder Milán 2005 óta a Mastercard munkatársa, 2008-tól a Mastercard Magyarországért felelős igazgatója, 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátott. 2014-től, dubaji székhellyel a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója volt, majd 2017-től londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában, 2019-től pedig ő vezette a Mastercard teljes európai termékfejlesztési és innovációs részlegét

A Mastercard a világ egyik legértékesebb cége, amely világszerte 210 országban van jelen. A 2019-es adatok szerint 18 600 főt foglalkoztatott. Közel 19 milliárd dollárnyi árbevételt ért el, és arra, hogy a fizetési technolgiákkal remekül lehet keresni, jó példa az az ekkora multik körében szinte páratlan adat, hogy egy ekkora társaság gyakorlatilag 50 százalékos nyereséghányaddal képes dolgozni.

Kövess minket Facebookon is!