Nagyot estek a Twitter részvényei Donald Trump tiltása miatt

2021. január 11. – 20:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter Inc részvényei 6% fölött zuhantak hétfőn, miután a közösségi oldal végleg felfüggesztette a leköszönő elnök, Donald Trump Twitter-fiókját. A befektetők aggodalmukat fejezik ki a közösségi hálózatok jövőbeli szabályozása miatt, írja a Reuters.

Szombaton a Twitter végleg felfüggesztette Donald Trump 88,7 millió követővel rendelkező fiókját. A közösségi oldal először 12 órára zárta ki az elnököt a Twitterről, miután Trump szerdán, mialatt hívei betörtek a Capitoliumra, három posztjával is megszegte a Twitter szabályzatát. Az oldal képviselői akkor közölték, amennyiben Trump ismételten megszegi az oldal szabályzatát, örökre felfüggeszthetik az általa kezelt @realDonaldTrump fiókot.

A Twitter döntését bírálták a republikánusok, akik a szólásszabadság korlátozására hivatkoztak, illetve Angela Merkel is „problémásnak” ítélte az oldal döntését. A befektetők attól kezdtek el tartani, hogy

az oldal jobban ki lehet téve a szabályozásoknak, mint versenytársai

Más platformok, például a Facebook, hasonló tilalmat adott Trumpnak, de a Twitter részvényeinek 12%-os hétfői zuhanása sokkal nagyobb volt, mint vetélytársaié.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!