Hatvanöt évig állt nyitva, most az áremelkedések miatt bezár a Budapest Cukrászda

2022. augusztus 31. – 09:01

frissítve

Hatvanöt évig állt nyitva, most az áremelkedések miatt bezár a Budapest Cukrászda
Fotó: Google Street View

Másolás

Vágólapra másolva

„Kedves vendégeink! Sajnálattal értesítjük önöket, hogy gazdasági okok miatt üzletünk végleg bezárásra kényszerült. Köszönjük, hogy az elmúlt évtizedekben megtiszteltek minket bizalmukkal” – írta ki a Facebookra a budapesti Bródy Sándor utcában található, 65 éve üzemelő Budapest Cukrászda.

Amikor telefonon érdeklődtünk a bezárás konkrétabb okairól, az egyik rendkívül lesújtott alkalmazottól megtudtuk, hogy a családi vállalkozásban már a harmadik generáció üzemeltette a Facebookos kommentek alapján népszerű cukrászdát, amelynek bejárata felett a még a rendszerváltás előtti időkben hagyományos fényreklám hirdette az üzlet nevét.

A Józsefváros Újság is rákérdezett náluk a bezárás okaira, nekik azt mondták, hogy a rezsiköltségek drasztikus növekedése, az alapanyagok megdrágulása, és úgy általában a nagymértékű infláció együttesen vezetett a döntéshez.

„Megroppantunk, külső segítség nincsen” – írták a Józsefváros Újságnak válaszukban.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy a gazdasági válság milyen elementáris erővel hat – negatív értelemben – a vendéglátóiparra, és más népszerű cukrászdák bezártak, például az Édesem Tortaműhely is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!