Vajna Tímea milliárdos családból származó új férje már évekkel ezelőtt tárgyalt Andy Vajnával

2023. december 29. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Újra férjhez ment Vajna Tímea. Hogy ez miért nem csak a bulvárújságokban hír, arra az a magyarázat, hogy a most 41 éves, Palácsik Tímea néven ismertté vált celeb 2013 és 2019 között a hollywoodi producerből hazai kaszinómogullá vált Andy Vajna felesége volt, aki hatalmas vagyonát részben kormányközeli kapcsolatainak köszönhette.

A Magyarországra költöző amerikai producer a TV2-t az állami Eximbank milliárdos hiteléből vásárolta meg, majd amúgy is tekintélyes vagyonát a csak kiváltságos, kormányhű kör számára elérhető kaszinókoncessziós jogok révén gyarapította.

Andy Vajna 2019-es halálával a hatalmas örökség jelentős része az özvegyet illette meg. Vajna Tímea így korábbi becslések szerint több mint 40 milliárd forintnyi vagyonra tett szert.

Új férje, Ráthonyi Zoltán a családja révén szintén a legmódosabb réteghez tartozik. A milliárdos értékű vagyonnal rendelkező, debreceni kötődésű Ráthonyi család az egyik legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi lánc, a Reál bolthálózat résztulajdonosai közé tartozik.

A celeb és Ráthonyi Zoltán magánéleti és üzleti kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött, az eljegyzést mintegy két és fél évvel ezelőtt, 2021 nyarán tartották.

Ezek között a fotók között még vannak olyanok, amiken látszik Ráthonyi Zoltán arca is, de Vajna Tímea Instája alapján az utóbbi időben ez egyre kevésbé jellemző, a pár nappal ezelőtti, házasodós fotókon már nem látható Ráthonyi arca.

Ebben a friss posztban a mostantól már Palácsik-Ráthonyi Tímea néven élő celeb kitért arra is, a házasságuk ellenére nagyon nehéz évük volt, súlyos tragédia érte őket: megszületése előtt elvesztették kisfiukat, Palácsik-Ráthonyi Tímea három hónapos várandós volt, amikor elvetélt.

„Szerelembe esni a legváratlanabb emberrel a legváratlanabb időben”

A 2021-es eljegyzésekor Vajna özvegye arról írt, kapcsolatuk barátságként indult: „Barátságtól szerelemig. Szerelembe esni a legváratlanabb emberrel a legváratlanabb időben. Nem hittem, hogy készen állok rá, de olyan jó voltál hozzám, hogy ez magával ragadott, és szépen lassan beléd szerettem.”

Több mint egy évvel az eljegyzés előtt, 2020 tavaszán arról írt a 24.hu, hogy Vajna Tímeának már nemcsak szerelme, hanem üzlettársa is Ráthonyi. Az özvegy ugyanis bevonta a Ráthonyi családot a – szintén Andy Vajna hagyatékából származó – Nobu luxuséttermet tulajdonló cégbe. A család Alaszka 2000 Kft. nevű cége szállt be a Kempinski Hotel oldalában működő étterembe.

A Blikk akkor arról írt, Ráthonyi Andy Vajna ismerőse volt. Vajna Tímea a lapnak azt mondta: Ráthonyi már Andy Vajnának is jelezte, beszállna a budapesti Nobuba, aztán a kaszinómágnás halála után őt is megkereste ezzel kapcsolatban. „Andyvel tárgyalt Zoli már korábban, és hónapokkal ezelőtt engem is megkeresett, hogy érdekelné a Nobu Budapest. Mivel jól ismeri az étteremlánc amerikai tulajdonosát, így örömmel dolgoznának vele. Befektetne és megújítaná a helyet belülről, hogy még fiatalosabb, trendibb legyen” – nyilatkozta az özvegy 2020-ban, egy évvel Vajna halála után.

Ráthonyi családjának is milliárdos vagyona van

A Ráthonyi család az egyik legnagyobb magyar tulajdonú magyarországi kiskereskedelmi láncról, a Reálról ismert. Az újdonsült férj apja, idősebb Ráthonyi Zoltán és több családtagja a debreceni székhelyű, élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Alaszka Kft. tulajdonosa.

Az Alaszka Kft.-nek az Opten céginformációs rendszer 2023. májusi adatai alapján 10 százalékos tulajdonrésze van a Reál Hungária Élelmiszer Kft.-ben. A 2022-es lezárt üzleti évben az Alaszka árbevétele több mint 14,5 milliárd forint, profitja pedig csaknem 1 milliárd forint volt. Ráthonyiék egy másik cége, a Nobuba beszálló Alaszka 2000 nevű társaság 1 milliárd forint feletti árbevételek mellett 700 millió és 1,4 milliárd forint közötti profitokat termelt az utóbbi években.

A 24.hu cikke szerint Ráthonyiék 2021-ben egy másik ismert NER-közeli vállalkozó, Sarka Kata üzlettársai lettek. Sarka Ráthonyiék Alaszka Investments Kft.-jével közösen alapított új céget BLTN Expansion Kft. néven. Aztán idén, két évvel az alapítás után, Sarka és az Alaszka Investments is kiszállt a BLTN Expansion-ból.

Az Alaszka Investmentsben és a BLTN Expansion Kft.-ben évek óta cégjegyzésre jogosult Stofa György vállalkozása, a CrabCom Kft. Stofát Matolcsy György MNB-elnök fia, Matolcsy Ádám és Száraz István baráti körének tagjaként emlegetik.

Stofa bútorcéges érdekeltségei révén Matolcsy Ádám bútorgyárának állandó partnere az állami és MNB-s megrendeléseknél. De a 444 korábbi cikke szerint a magyar letelepedési kötvényeket Oroszországban áruló offshore cég közvetítőjeként is feltűnt korábban.

Palácsik-Ráthonyi Tímea egyébként már kaliforniai lakosnak tekinthető, cégeinek dokumentumaiban lakcímeként egy Los Angeles-i ingatlant adott meg. 2020 elején költözött ki abból a budai villából, amiben Andy Vajnával lakott, azóta Amerikában él, és a Blikk szerint gyakran megfordul Ráthonyival a malibui Nobuban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!