Vajna Tímea felszámolja a céget, amiben az örökséget kapta

2021. október 29. – 07:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2021. szeptember 1-jén megindították a végelszámolási eljárást az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen, írja a Forbes.

A vagyonkezelő mögött tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC, amivel kapcsolatban Vajna Tímea, az egykori milliárdos özvegye januárban a Forbes kérdésére megerősítette, a holdingcégnek ő a végső tulajdonosa.

Idén nyáron továbbra is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából. Az AV Perfectből felszámolás után több mint másfél millió dollár, azaz nagyjából félmilliárd forint osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a cég felé fennálló 1,6 millió dolláros tartozásba.

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. Akkor még ez a cég tömörítette a kaszinóbirodalmat is, ez azonban tavaly gazdát cserélt: a holding legértékesebb szelete Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Szentkirályi Alexandra férjének tulajdonába került – emlékeztet a lap. A Forbes szerint Vajna Tímeának közel 40 milliárd forintnyi vagyona van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!