Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
október 5. – 11:22
–
Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk
Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő...
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
május 25. – 09:23
–
Ács Bori
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt
április 17. – 13:36
–
Ács Bori
Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.
Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé
március 30. – 12:25
–
Ács Bori
Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.
„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...
február 28. – 13:19
–
Ács Bori
Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.
Huszonegy százalékkal drágább a paradicsom, mint egy éve
február 19. – 11:41
–
Iván-Nagy Szilvia
A vöröshagyma ára 13 százalékkal emelkedett egy év alatt.
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
január 10. – 12:27
–
Ács Bori
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...
Meglepő lehet, melyik Magyarország harmadik legtöbbet termesztett zöldségféléje
január 3. – 13:29
–
Vincze Barbara
Fehér és zöld, plusz nagy mennyiségben tartalmaz mindenféle egészséges tápanyagot, a magyar konyhában mégis ritka vendég. Nem így a földeken.
A lecsó és a zakuszka szerelme Tunéziában teljesült be
2023. november 19. – 11:07
–
Ács Bori
A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.