Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt
Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.
Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé
Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.
„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...
Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.
Huszonegy százalékkal drágább a paradicsom, mint egy éve
A vöröshagyma ára 13 százalékkal emelkedett egy év alatt.
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...
Meglepő lehet, melyik Magyarország harmadik legtöbbet termesztett zöldségféléje
Fehér és zöld, plusz nagy mennyiségben tartalmaz mindenféle egészséges tápanyagot, a magyar konyhában mégis ritka vendég. Nem így a földeken.
A lecsó és a zakuszka szerelme Tunéziában teljesült be
A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell
A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.
Kövess minket Facebookon is!