Videójáték

RSS

Sokat kellett várni, de végre anélkül is lehet élvezni a League of Legends világát, hogy játszani kellene vele

A játék világán alapuló sorozat, az Arcane óriási sikerének közepette megjelent a fejlesztő Riot Games indie kiadójának, a Riot Forge-nak első két játéka. A Ruined King pedig váratlanul jó is lett.

Milyen játékkonzolt vegyünk karácsonyra? Hát amilyet egyáltalán kapunk!

A nagy hazai szaküzletek szerint több slágertermékre nagyobb a kereslet idén, mint amekkora a raktárkészlet. A PlayStation 5 egy éve hiánycikk, de az se halogassa az utolsó pillanatra a vásárlást, aki videokártyát akar venni.

Nehéz elképzelni, hogyan lehetne jobb játék a Forza Horizon 5

A sorozat új részében a ködös Nagy-Britanniából poros-párás Mexikó lett, de szinte minden más maradt. Ötszáz autó, kismillió teendő, az ember élete meg véges.

A Rockstar elkezdte felélni a Grand Theft Auto örökségét

A GTA: The Trilogy – The Definitive Edition jó példa arra, hogyan nem szabad kiadni egy felújított klasszikust. A rajongók tombolnak, a játék körüli felhördülés a tavalyi Cyberpunk 2077-botrányra emlékeztet.

Ha az idei Call of Duty sosem jelenik meg, igazából nem hagytunk volna ki semmit

A Vanguard négy év után megint elvitte a második világháborúba a világ legsikeresebb videójáték-szériáját, de nem mert elszakadni az unásig ismételgetett sémáktól. Játszani ettől még jó vele, és rendesen össze is lett rakva, de pár hónap múlva már senki nem fog emlékezni rá.

Nem akkor kell aggódni, ha sokat játszik valaki, hanem ha depressziós

Gyakran aggódnak a szülők, amiért a gyerekek sok időt töltenek videójátékokkal. Kutatások azonban azt mutatják, hogy ettől még nem lesznek függők – akkor van baj, ha a szorongás miatt menekülnek a játékba. Az alkoholnál sem feltétlenül a mennyiség a fontos, hanem hogy miért iszik valaki.

LoL-vb: végletekig kiélezett döntőben gyűrték le a címvédőt, ismét Kínáé lett a videójátékos trófea

A kínai Edward Gaming csapatát előre eltemették a szakértők a League of Legends videójáték világbajnokságán, de végül minden idők egyik, ha nem a legjobb döntőjében 3-2-re verte meg a címvédő és toronymagas esélyes DWG KIA csapatát.

Már Magyarországon is megjelentek a videójátékok a Netflixen

Mikrotranzakció-mentes mobiljátékokkal bővíti a portfólióját a Netflix.

Visszatért az Age of Empires, látványos törikönyv lett a negyedik részből

Tizenhat évet kellett várni a legendás videójáték-sorozat folytatására, az Age of Empires IV-re, ami tulajdonképpen a második rész felújított változata lett. És ez nem baj.

Egy anarchista harcikakas és egy idomított krokodil besétál egy kubai kocsmába

Hiába vannak zseniális pillanatai, a Far Cry 6 a bizonyíték arra, hogy túl sokáig nem lehet ugyanazt a viccet ismételgetni. A véres vidámpark őskáosza továbbra is szórakoztató élmény, de kicsit már unalmas. Videójátékteszt.

Húsz éve bűnözhetünk szabadon, autórádiót hallgatva

2001. október 22-én jelent meg a Grand Theft Auto III, a nyitott világú videójátékok egyik ősforrása. Azóta is ebből a receptből él a fejlesztője, idén jön a játék felújítása.

Esélytelenként, óriási menetelés után vitte el egy orosz csapat minden idők legnagyobb, 5,6 milliárd forintnyi e-sport-nyereményét

A Team Spiritet a legtöbben top 3-ba sem várták a legnagyobb Dota 2-es tornán, de a vigaszágon végigvertek mindenkit, a döntőben pedig nagy csatában legyőzték a kínai PSG.LGD-t is.

Nagy dolog a Fradi és a válogatott szereplése az idei FIFA-videójátékban, de már rég benne lehetne az egész magyar bajnokság

A legnépszerűbb focis játék egykori regionális menedzsere szerint sokkal jobban állna ezen a téren a magyar futball, ha az MLSZ nem a pénzt kereste volna a projektben annak idején.

A hétfői leállás megmutatta, hogy ijesztően messzire nyúlnak a Facebook csápjai

Csak hat órára állt le a Facebook hétfőn este, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy komoly kérdések merüljenek fel arról, hogy a techcégnek tényleg túl nagy-e a befolyásuk a mai társadalomra. Közben pedig előállt egy szivárogtató is, aki egyéb kemény állítások mellett azt mondja, hogy a Facebooknak esze ágában sincs javítani azon, ahogy jelenleg működik.

Erre a sütire rákattanni olyan, mint először kipróbálni a kemény drogokat

Már Steamen is elérhető a saját magukkal játszó játékok legnagyobb úttörője, a Cookie Clicker. Kipróbáltuk, hogy még mindig olyan addiktív-e, mint volt, és kiderült, hogy azóta még annál is durvább lett.

Ilyen pocsék napot sosem akartam még ennyiszer újra átélni

A Deathloop főszereplője egy időhurokba ragadva éli át folyamatosan ugyanazt a rettenetes napot, nem meglepő, hogy mindent megtesz, hogy kitörjön belőle. A végeredmény az idei év egyik legjobb videójátéka, amit csak néhány bosszantó hiba választ el attól, hogy tökéletes legyen.

Új God of War, régi Star Wars, Marvel-játékok – a Sony bepótolta az E3-at

A japán kiadó háromnegyed órányi előzetest mutatott be, néhány kisebb meglepetéssel.

Több mint húsz év után újra lesz magyar klubcsapat a FIFA-ban, a Fradi kerül be a játék új részébe

1998-ban az MTK-val és az Újpesttel is lehetett játszani a focis videójáték-sorozatban.

Az ötletbomba, amire 16 évet kellett várni

De megérte: a Psychonauts 2 videójátéknak is jobb, mint zseniális elődje – hát még sztorinak. A Grim Fandango és a Day of the Tentacle alkotója megint beletrafált.

Ebbe a lakásba olyan időcsapda szorult, aminek a megoldása felkavaróbb, mint a paradoxon maga

A Twelve Minutes a feje tetejére állítja az unalomig ismert időhurkos koncepciót, és feloldozás helyett egyre mélyebbre löki a játékost az emberi lélek bugyraiba. A végeredmény egy feszültséggel teli kalandjáték, amire a végigjátszás után is sokáig emlékezni fog az ember.

A halál asszonya átkommandózott Sztálingrádon, de egy csapat szuperhős még őt is lenyomta

Szerda este a nyitóceremóniával vette kezdetét a legnagyobb európai videójátékos expó, a Gamescom, ahol az előzetes várakozásokkal ellentétben nem az új Call of Duty vagy az újragondolt Saints Row, hanem a Marvel's Midnight Suns nevű taktikázós szerepjáték tűnt a legérdekesebb bejelentésnek.

Mindennél véresebb olajháborút vívtam a Marsra utazásért, igazából teljesen értelmetlenül

Harminc év után tekintélyt parancsoló kihívót kapott a stratégiai játékok fontos szegletét uraló Civilization-sorozat a Humankind képében, ami épp attól zseniális, hogy nem próbálja feltalálni a spanyolviaszt.

A novemberben megjelenő új Call of Duty visszatér a második világháborúhoz

A készítők egy új rendszerrel is készülnek, amellyel könnyebben kiszűrik a csalókat.

Az öntudatra ébredő virtuális Ryan Reynolds bizonyítja, hogy egy videójátékos filmnek nem muszáj kínosnak lenni

A Free Guy egészen váratlanul több lett egy gagyi, videójátékokra épülő akcióvígjátéknál, mert az alkotóknak sikerült megértenie a modern gémer közeget. Ebből pedig egy marha szórakoztató film született, tele akcióval, látvánnyal és még némi eredetiséggel is.

Szexuális zaklatás és diszkrimináció verte be az újabb szöget a legikonikusabb videójátékos stúdió koporsójába

A Blizzard Entertainment sokszor bizonyította, hogy korai lenne temetni, de az elmúlt években annyi csapás érte, hogy közelebb került a csendes vegetáláshoz, mint korábban bármikor. A gyengélkedő játékok és az Activision nyomasztó jelenléte után most a szexista és diszkrimináló kultúra miatt indult per ellenük, ezzel pedig nem lesz egyszerű megküzdeniük.

Rettentően aranyos cicás kalandjátékkal készült a Google a tokiói olimpia nyitónapjára

A japán animék és a régi Nintendo videójátékok találkoznak a legújabb, váratlanul összetett Doodle-ben.

467 millió forint értékben kelt el egy bontatlan Super Mario-játék, sosem adtak ennyit videójátékért

Ebben jelent meg először háromdimenziós karakterként Super Mario.

Bukarestben rendezik meg újra az egyik legrangosabb e-sport-tornát, a The Internationalt

A Dota 2 világbajnokságának számító verseny tizedik kiadása egy év után tér vissza, Svédország helyett Romániában.