Szülészet

RSS

Hazavittek egy csecsemőt a hódmezővásárhelyi kórházból, majd kiderült: más gyerekét vitték el

Ugyanúgy ott volt az orrán néhány pötty, mint a miénknek – mondta az egyik érintett apuka.

Hálapénz: a kormány tart a nők lázadásától, pedig a szüléshez nem kell választott orvos

Januártól új szabályok vannak, veszélybe került a szüléshez fogadott orvos intézménye Magyarországon, ami amúgy évtizedeken keresztül a hálapénz melegágya volt. A kormány nagyon óvatos a kérdésben, tart a női választók reakciójától, ezért a Magyar Orvosi Kamara tiltakozása ellenére engedményeket tenne a szülészeknek. De mi a helyzet Nyugat-Európában?

Nem korlátozhatják Debrecenben a szabad orvosválasztást

Ezt a szakminisztérium közölte az RTL-lel, arra a hét eleji hírre reagálva, hogy a hálapénz kivezetésére hivatkozva megszünteti a fogadott orvossal történő szülést a debreceni szülészeti klinika.

Bugyi nélkül várakoztatták a kismamákat a békéscsabai kórház folyosóján, hatósági intézkedés indult

Számos szabálytalanság történt a Békés Megyei Központi Kórház szülészetén a Népegészségügyi Központ szerint.

Átmenetileg megszünteti a fogadott orvossal történő szülést a debreceni Szülészeti Klinika

Egészen addig lesz így, ameddig nem lesznek tiszta viszonyok ezen a területen. A hálapénz kivezetésével indokolják a döntést.

MOK: Szégyenteljes a mai napon nyilvánosságra került gyakorlat

Az orvosi kamara a Telex egyik cikkére reagálva hangsúlyozta: az orvosok elsöprő többsége ragaszkodik ahhoz, hogy a kormány a szülészet-nőgyógyászat terén se nyisson lehetőséget a korrupcióra.

C betűvel különböztetik meg a szülészeti klinikán a nem fizető betegeket

Olyan kórlapok jutottak a Telex birtokába, amelyre vagy a választott orvos neve kerül, vagy egyszerűen a „közös, közönséges” betegre utaló communis betűjele. A dolog mögött a hálapénz világa sejlik fel. Az egészségügyi szakjogász szerint nem tilos felírni a kezelőorvos nevét a kórlapra, de nem lehet megkülönböztetni a betegeket aszerint, hogy közelebb állnak-e valamelyik orvoshoz.