Polgárháború

RSS

Tíz év titokzatos rabság után bukkant fel Kadhafi fia, és bejelentkezett apja örökségére

Szaif al-Iszlám Kadhafit évekkel ezelőtt halálra ítélték és a hágai nemzetközi bíróság is körözi. Dizájnöltönyös technokratából szakállas-turbános sivatagi sejkké vált, és bár a decemberi líbiai elnökválasztásról kizárták, a polgárháború nyomorában megcsömörlött emberek élén akar visszatérni a hatalomba.

Etiópiában a lakosságot kérik, hogy védjék meg a fővárost a tigréi erőktől

A Tigréi Népi Felszabadítási Front jelezte, hogy csapataikkal megindulhatnak Addisz-Abeba felé.

Robbanás Jemenben, az ádeni repülőtér közelében, többen meghaltak

Legalább 8 halottról és 11 sebesültről tudnak a helyi hatóságok.

Lefoglalt fegyverekből készült játszótér a gyerekeknek Peruban

Több mint 5000 lőfegyvert olvasztottak be, hogy hinták, mászókák és egyéb játszótéri eszközök készüljenek belőlük.

Afganisztánból nézve még zűrösebb a jövő, mint gondolnánk

Helyszíni tapasztalataink alapján próbáljuk megmondani, milyen jövő vár Afganisztánra a tálibok hatalomátvétele után. Ez az ország a jóslatok gyilkosa, de mi egy nyomasztó és három tragikus végkifejletet számoltunk össze.

Összeomlás Afganisztánban: hetek alatt foglalták el a fél országot a tálibok

A hivatalosan augusztus 31-én záruló amerikai csapatkivonást be sem várva óriási offenzívát indítottak a sokszor legyőzött tálib szélsőségesek. Naponta esnek el határátkelők, hágók, nagyvárosok, és senki nem látja, hol lesz a vége, miközben Kína, Oroszország és számos más szereplő aktívan helyezkedik. A terrorfenyegetésre és egy újabb migrációs hullámra hivatkozva a magyar kormány is kész lépni, de az Erdoğannak beharangozott katonai misszióról hónapok óta semmit nem tudni.

Nem telt el úgy nap, hogy ne vett volna el tőlünk valamit a háború

Huszonéves szíriai fiatalok, akik nem veszítették el otthonukat és családjukat, de úgy kellett felnőniük, hogy az elmúlt évtizedet egy háborús övezetben töltötték. Most a zenébe menekülnek a hétköznapok rideg valósága elől, és arról álmodnak, hogy egyszer majd úgy utazhatnak és olyan szabadok lehetnek, mint a szerencsésebb helyeken felnövő kortársaik világszerte.

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni harcokban

A hat éve tartó polgárháborúnak már százezernél is több halálos áldozata van.

Nobel-békedíjat kapott, majd véres háborút indított saját állampolgárai ellen

Évtizedekig uralták Etiópiát a tigrinyák, most viszont teljesen leszámolna velük a Nobel-békedíjas miniszterelnök. Polgárháborúvá fajult az etnikai alapú konfliktus, aminek a következményei ma beláthatatlanok, a humanitárius katasztrófa pedig már elkerülhetetlen.