Padlizsán
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
2024. október 5. – 09:22 - Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell
2023. szeptember 20. – 16:13 - Ács Bori
A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
2023. szeptember 10. – 11:12 - Ács Bori
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?
2022. szeptember 18. – 11:39 - Ács Bori
Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...