Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman,...
Antifa-ügy: hiába kérték az olasz I.S. házi őrizetbe helyezését, a bíróság elutasította azt
Az olasz nő újabb vallomást nem tett, ügyvédei kezdeményezték olaszországi bűnügyi felügyelet alá helyezését, azonban a szökés, elrejtőzés veszélye miatt azt nem hagyták jóvá.
Olasz antifa-ügy: „Nem csodálkozom, ha európai szemmel ez balkáninak és sokkolónak tűnik”
Egy éve tartják előzetesben Budapesten a 39 éves olasz antifasisztát, 11 évet is kaphat. Az olasz sajtó kiborult a magyar börtönkörülményeken, és azon, hogy a nőt kéz- és lábbilincsben vezetik a...
42 éve él Angliában, de majdnem kitették az olasz nő szűrét egy email miatt
A hivatal levele a spam mappába került.
Lollobrigida miniszter vagyok, le kéne szállnom a vonatról!
Elkésett volna egy hivatalos eseményről az olasz mezőgazdasági miniszter, ezért megállította a vonatot, hogy le tudjon szállni. Azzal vádolják, hogy „személyes luxusautójaként” kezeli a vasutat.
Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.
Krumplis pestó? Az olaszok azt tesznek a pestós tésztájukba, amit csak akarnak
Valóban olyan szigorúak a pestókészítés szabályai? Igen, nagyon, és nem, egyáltalán nem azok. Házi pestókészítés és krumplis-babos alvariációk.
Főzelék rizsből, amit imád a világ: mi a jó a rizottóban, és mi lesz belőle másnap?
Miért fogadjuk el olyan nehezen, ha a rizs szaftos? Kellemes tevékenység-e a félórás kevergetés? Megmutatjuk azt is, hogyan lesz csodás partikaja a maradékból.
Krémes olasz tésztaszószok pár alapanyagból: a trükk a főzővízben rejlik
Eddig sem főztük rosszul a spagettinket, csak lehet még ennél is jobban csinálni. Ráadásul elég, ha van hozzá jó tészta, olaj, sajt vagy fokhagyma és chili. No meg víz.
Az olaszok saját furcsa pizzaváltozatai: zsírban sült, tekert, vastag és krumplis
Az eredeti persze a nápolyi – de mi minden pizza még, amit annak hívnak maguk az olaszok, pedig nem is hasonlít a kemencés, kerek klasszikushoz? És mi az oka annak, hogy ennyiféle változat alakult ki?
Kövess minket Facebookon is!