Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
május 20. – 12:30
–
Ács Bori
Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman,...
Antifa-ügy: hiába kérték az olasz I.S. házi őrizetbe helyezését, a bíróság elutasította azt
március 28. – 12:30
–
Nagy Bálint
Az olasz nő újabb vallomást nem tett, ügyvédei kezdeményezték olaszországi bűnügyi felügyelet alá helyezését, azonban a szökés, elrejtőzés veszélye miatt azt nem hagyták jóvá.
Olasz antifa-ügy: „Nem csodálkozom, ha európai szemmel ez balkáninak és sokkolónak tűnik”
Egy éve tartják előzetesben Budapesten a 39 éves olasz antifasisztát, 11 évet is kaphat. Az olasz sajtó kiborult a magyar börtönkörülményeken, és azon, hogy a nőt kéz- és lábbilincsben vezetik a...
42 éve él Angliában, de majdnem kitették az olasz nő szűrét egy email miatt
2023. december 9. – 21:57
–
Bakró-Nagy Ferenc
A hivatal levele a spam mappába került.
Lollobrigida miniszter vagyok, le kéne szállnom a vonatról!
Elkésett volna egy hivatalos eseményről az olasz mezőgazdasági miniszter, ezért megállította a vonatot, hogy le tudjon szállni. Azzal vádolják, hogy „személyes luxusautójaként” kezeli a vasutat.
Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
2023. június 14. – 04:59
–
Ács Bori
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.
Krumplis pestó? Az olaszok azt tesznek a pestós tésztájukba, amit csak akarnak
2022. június 14. – 05:01
–
Ács Bori
Valóban olyan szigorúak a pestókészítés szabályai? Igen, nagyon, és nem, egyáltalán nem azok. Házi pestókészítés és krumplis-babos alvariációk.
Főzelék rizsből, amit imád a világ: mi a jó a rizottóban, és mi lesz belőle másnap?
2022. május 29. – 12:06
–
Ács Bori
Miért fogadjuk el olyan nehezen, ha a rizs szaftos? Kellemes tevékenység-e a félórás kevergetés? Megmutatjuk azt is, hogyan lesz csodás partikaja a maradékból.
Krémes olasz tésztaszószok pár alapanyagból: a trükk a főzővízben rejlik
2022. május 22. – 12:19
–
Ács Bori
Eddig sem főztük rosszul a spagettinket, csak lehet még ennél is jobban csinálni. Ráadásul elég, ha van hozzá jó tészta, olaj, sajt vagy fokhagyma és chili. No meg víz.
Az olaszok saját furcsa pizzaváltozatai: zsírban sült, tekert, vastag és krumplis
2022. május 15. – 12:02
–
Ács Bori
Az eredeti persze a nápolyi – de mi minden pizza még, amit annak hívnak maguk az olaszok, pedig nem is hasonlít a kemencés, kerek klasszikushoz? És mi az oka annak, hogy ennyiféle változat alakult ki?