MSZP

RSS

Soproni: Egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai

A terézvárosi polgármester szerint kiderült, hogy Hatvani Csaba a saját érdekét az általa képviseltek érdeke elé helyezi.

Jakab: Kiharcoltuk, MSZP: Győztünk – így reagált az ellenzék a benzinár maximálására

Jakab Péter szerint a kormány meghátrált a követeléseik után. Azt várja Orbánéktól, hogy legalább most vívjanak egy valódi szabadságharcot Brüsszelben.

Kizárták az MSZP-ből a tatabányai képviselőt, aki többször is a Fidesszel együtt szavazott

Az ellenzéki polgármester több javaslatát is Fekete Miklós támogatásával fúrta meg a Fidesz a tatabányai közgyűlésben. A kizárt képviselő még fellebbezhet a döntés ellen.

Két MSZP-s képviselő átáll a DK-hoz Zuglóban, így övék lett a legnagyobb frakció

A Demokratikus Koalíció így többségbe került a kerületi önkormányzatban.

Az MSZP egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt állítja, a Fidesz hirdetésben keres embereket, hogy tabletes adatbázissal csöngessék végig a házakat Stop Gyurcsány petíciót aláíratni

A videók alapján egy ál-Fidesz-aktivista jelentkezett arra a győri hirdetésre, amelyben 1200 forintos órabérért keresnek aláírásgyűjtőket. A győri Fidesz azt mondja, a videók szereplői nem állnak szerződésben a Fidesszel, nincs tudomásuk fizetett aktivistákról.

Az MSZP Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában

A Telex információja szerint az MSZP elnöksége 11 igen, 3 tartózkodás mellett döntött így.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke mégis beállt Márki-Zay Péter mögé

A Telex úgy tudja, hogy az MSZP elnöksége 11 igen, 3 tartózkodás mellett Márki-Zay Péter mellé állt.

Márki-Zay bocsánatot kért, mert rossz megfogalmazása hazaárulózásnak hatott

Dovrev szerint Márki-Zay lehazaárulózta azokat, akik korábban Karácsonyt, most pedig őt támogatják. Egy párbeszédes politikus is kikérte magának Márki-Zay szavait.

Kunhalmi: Az MSZP tábora megosztott a Dobrev-Márky-Zay kérdésben

A párt elnökségi döntést hozott arról, hogy egyiküket sem támogatják.

Hiller István számára világos, hogy Dobrev Klárát támogatja

Az MSZP hivatalosan egyik jelölt mögé sem áll, de a párt jelenlegi választmányi elnöke jelezte, merre hajlik.

Karácsony visszalépése kockázatos döntés volt, az egész szövetségi rendszert megingathatja

Karácsony Gergely visszalépése egyelőre minden, csak éppen nem garancia arra, hogy Márki-Zay Péter képes legyőzni Dobrev Klárát az előválasztás vasárnap induló második fordulójában. A Karácsony Gergelyt támogató pártokban háborognak a visszalépésen, a hatalmas összeget felemésztő kampány kukázása szíven ütötte az MSZP-Párbeszéd-LMP-t.

Két MSZP-s politikus is beállt Dobrev mögé

Szombathely polgármestere, Nemény András, illetve Gőgös Zoltán a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatják. Az MSZP hivatalosan sem Dobrevet, sem Márki-Zayt nem támogatja.

Az újraszámlálás után elismerte vereségét Budafok-Tétényben Molnár Gyula

A volt MSZP-s társelnök 2018-ban legyőzte a Fideszt, az előválasztáson viszont alulmaradt a Momentum jelöltjével szemben.

Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára

„Karácsony Gergely ma bebizonyította, hogy számára a haza érdeke mindennél fontosabb” – reagálta az MMM állva maradt jelöltje. Márki-Zay szerint „Orbán Viktor a mai naptól kezdve csakis abban reménykedhet, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztás második fordulóját.” Élőben közvetítjük a bejelentést.

Karácsony Gergely pénteken Márki-Zay Péter társaságában bejelentést tesz, vélhetően visszalép

Lapértesülések szerint órákig tárgyalt az őt támogató pártok vezetőivel, miután a korábban vele is tárgyaló Momentum csütörtök délután beállt Márki-Zay Péter mögé. Márki-Zay egy tévéinterjúban azt mondta: meghívást kapott Karácsony pénteki eseményére, és ott is lesz.

Karácsony: Külön indulunk Márki-Zay Péterrel

„Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott” – írta a főpolgármester.

Márki-Zay Péter: Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs most Dobrev Klára ellen

Néhány perccel azután, hogy Karácsony Gergely egyértelművé tette, ő nem lép vissza az előválasztás második fordulója előtt, reménybeli szövetségese is online sajtótájékoztatót hirdetett. Az MMM miniszterelnök-jelöltje nyugalomra intett, és elmegy tárgyalni Karácsonnyal ma este hatra.

Nem együtt szerepel az előválasztási szavazólapon Karácsony és Márki-Zay

Dobrev, Márki-Zay, Karácsony sorrendben szerepelnek a miniszterelnök-jelöltek a szavazólapon, amely kedden reggel került nyomdába. A Karácsony–Márki-Zay tandem csak visszalépéssel jöhet létre, és a visszalépő jelöltet kézzel fogják lehúzni a szavazólapról.

Vesztes jelöltjeiről készített tablót az MSZP

Burány Sándor, Gurmai Zita és Mesterházy Attila fényképe is bekerült a mappába.

Megvan az előválasztás második fordulójának időpontja

Jövő vasárnaptól hét nap alatt dől el Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter csatája.

Így zajlott a szavazatszámlálás második napja percről percre

Csütörtök éjjelre az összes szavazatot megszámolták, lezárult az előválasztás első fordulója. 106 választókerületben hirdettek győztest, Dobrev, Karácsony és Márki-Zay jut tovább a második fordulóba. Közvetítésünkben reggel óta követtük a legfontosabb fejleményeket és az eredményeket.

A DK beszorult, képtelen lezárni Ráczné Földi Judit kínos offshore-ügyét

A DK elnökségi tagja, Ráczné Földi Judit korábban nem volt országosan ismert politikus. Ám az elmúlt napokban az ellenzéki előválasztás nagyágyúi is egymásnak estek amiatt, hogy a székesfehérvári jelölt méltó-e az indulásra. Lehetnek bizonytalan pontok az eset megítélésében, de az biztos, hogy Rácznénak vagy rendkívül rövid távú a memóriája, vagy az elmúlt napokban nem bontotta ki az igazság minden részletét.

Az előválasztó pártok nem tudhatják, mégis mintha tudnák a részeredményeket

Sokak szerint az előválasztást lebonyolítók részeredményekre vonatkozó becslései igencsak meggyőzők. Tóth Csaba lemondásának igazi indoka az volt, hogy Hadházy már csütörtök óta vezet? Sokáig úgy tűnt, hogy Dobrev már az első fordulóban megnyeri? Kálmán Olga vesztésre áll? Molnár Gyulát legyőzheti egy momentumos? Lesz, amire szerdán választ kapunk, lesz, amire soha.

Zugló MSZP-s polgármestere szerint egyelőre nincs mit kivizsgálni Tóth Csaba telekügyletein

Horváth Csaba szerint egyelőre nem derült ki jogszerűtlen elem, legfeljebb azt lehetne vizsgálni, honnan volt Tóthnak és feleségének 111 milliója.

A Momentum kecskeméti jelöltje szavazatvásárlással vádolta MSZP-s ellenfelét

Bodrozsán Alexandra szerint 2-4 ezer forintot ígértek az embereknek, hogy Király Józsefre és Karácsony Gergelyre szavazzanak. Az MSZP rágalomnak nevezte a vádakat, és feljelentést tesz.

Felmentette az OEVB a két jobbikos jelöltet, akiket az MSZP kizáratott volna az előválasztásból

Szabó Ervin bement a szavazósátorba, Süle Zsolttal szemben pedig korábbi antiszemita Facebook-posztjai miatt kezdeményeztek etikai vizsgálatot.

Az előválasztási bizottság nem vizsgálja Tóth Csaba vagyonnyilatkozatát, az MSZP szerint ezzel tisztázódott zuglói jelöltjük feddhetetlensége

A szocialista induló ellen egyébként három etikai vizsgálat is indult, ebből kettőben mentette fel az OEVB.

Kazincbarcika MSZP-s alpolgármestere átmegy a DK-ba

Egy kávé mellett beszélte meg Dobrev Klárával.

Két jobbikos képviselőjelöltet is kizáratna az előválasztásból az MSZP, mindketten tagadják a vádakat

Szabó Ervin bement a szavazósátorba, és az MSZP szerint ezzel megsértette a választás tisztaságát. Süle Zsolttal szemben pedig korábbi antiszemita Facebook-posztjai miatt kezdeményeztek etikai vizsgálatot.