Momentum

RSS

Felfüggesztették Körömi Attila tagságát a Momentumban, mert a párt pécsi jelöltje ellen kampányolt az előválasztáson

Júliusig a Momentum elnökségi tagja volt, az előválasztáson azonban pártja jelöltje helyett nyíltan Mellár Tamást támogatta. Fellebbez a döntés ellen.

Ellenzéki pártok: Völner után Varga Juditnak is mennie kell!

Ha a Bírósági Végrehajtói Kar le tudja fizetni Völnert, vajon kinek tett még szívességet? Engedélyezhette bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe? – kérdezik.

Donáth Anna nem ért egyet Márki-Zay Péter eddigi kampánystratégiájával

A Momentum elnöke újból arról beszélt, hogy a közös ellenzéki kampány nem operálhat olyan eszközökkel mint a Fidesz propagandagépezete.

Kövér László téged is figyel – Budapesten akciózott a Momentum

A párt szerint ahol bárki lehallgatható, ott végül tényleg bármit meg lehet tenni.

Fekete-Győr: A bíróság ismét kimondta, hogy Mészáros Lőrincet lehet bűnözőnek nevezni

A felcsúti vállalkozónak nem tetszett, hogy a Momentum volt elnöke több interjúban is bűnözőnek nevezte. A bíróság elutasította a keresetét.

A Kórházi Főigazgatóság szerint nem bérelnek drágán parkolót

Az OKFŐ a Momentum beszámolójával ellentétben azt állítja, hogy havi 64 ezerért bérel három helyet, taxiköltsége havi 300 ezer forint.

Donáth Anna: Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon

A Momentum frissen megválasztott elnöke nem érti, miért dőltek egyesek hátra az előválasztás után az ellenzéki oldalon, távol állnak szerinte most a kormányváltástól. Márki-Zay Péter migránsozásával elvi szinten sem tud azonosulni, és pártja nem fog asszisztálni az uszító, gyűlöletkeltő kampányhoz. Azt ígéri, erélyesen fel fog lépni az ellenzéki szövetségben. Új lendületet adna a Momentumnak, de a pártvezetés miatt nem mond le a brüsszeli mandátumáról sem. Interjú Donáth Annával.

Momentum: A piaci ár többszöröséért bérel parkolót a belvárosban az Országos Kórházi Főigazgatóság

Nem világos a párt szóvivője szerint, hogy hol és mennyi időre bérel parkolóhelyet az Okfő.

Donáth Annát választották a Momentum új elnökének

Az EP-képviselő Orosz Annát és Hollai Gábort előzte meg. Fekete-Győr András a sikertelen előválasztás miatt mondott le, miután nem szavaztak neki bizalmat. Donáth progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politikát ígér. Júniusig szól a megbízása.

Jogszerűen nevezte gengszternek Tóth Csabát Fekete-Győr András

Az MSZP zuglói képviselője beperelte a Momentum politikusát, a bíróság azonban elutasította a keresetet.

Orosz Anna egy valódi demokratikus választáson nem lenne Márki-Zay Péter szövetségese

De a Momentum ügyvezetője szerint most a közös cél egy autoriter rendszer lebontása.

Hollai Gábor, bár kikapott az előválasztáson, a Momentum elnöke lenne

November 21-én tartja a Momentum rendkívüli tisztújító kongresszusát.

Megjelölte a Momentum azt a 15 politikust, akit a közös ellenzéki listára javasol

A listát a leváltott elnök, Fekete-Győr András vezeti.

Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért

Orosz Annát, a jelenlegi ügyvivő elnököt hívja ki.

Fekete-Győr lesz a Momentum parlamenti listavezetője a választásokon

Bár az előválasztás után elbukta a bizalmi szavazást, és leköszönt a Momentum éléről.

Orosz Anna elindul a Momentum elnökségéért

Fekete-Győr András után ügyvezető elnökként irányítja a pártot, de maradna is az élén.

Orosz Anna: Volt egy-két pont, amikor felszisszentünk

Csak az előválasztás után dönt arról az újbudai alpolgármester, hogy elindul-e a Momentum megüresedett pártelnöki székéért. Kedvezőbb tárgyalási pozícióba kerülne pártja, ha az általuk támogatott Márki-Zay Péter nyeri az előválasztás második fordulóját, de vele is vannak értékalapú vitáik. Interjú.

Márki-Zay Péter: Nem Dobrev Klára az ellenfelünk, hanem Orbán Viktor és a történelem legkorruptabb rendszere

Üdvözölte az MSZP csatlakozását a tiszták koalíciójához Márki-Zay Péter. Az MMM miniszterelnök-jelöltje a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Orosz Annával, a Momentum ügyvezető elnökével tartott utcafórumot.

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter szinte ugyanolyan országot akar

Miközben úgy tűnik, hogy az előválasztáson egymással küzdő, még versenyben lévő szereplők és támogatóik között pattanásig feszült az ellentét, programalapú nézeteltérésekről alig lehet beszélni a DK szociáldemokratának hirdetett vagy éppen az MMM jobbközép liberális-konzervatív kormányzási ígéretei között.

Elfogták a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit, aki Fekete-Győrt is megütötte

A párt szerint a politikának nem lehet olyan uszító, megosztó hatása, hogy az emberek eljussanak odáig, hogy megtámadnak másokat.

Fekete-Győr András: Nem tudtam megítélni, mi lesz a bizalmi szavazás eredménye

Ragaszkodik ahhoz, hogy nem pártelnöki tevékenysége, hanem miniszterelnök-jelölti 3.5 százalékos gyenge eredménye volt távozása oka.

Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését

Volt egy belső felmérése a pártnak, amelyben Márki-Zay és Karácsony közül a párttagok 65 százaléka Márki-Zayt támogatta. Fekete-Győr szerint teljesen normális, hogy a pártban rotáció van, ez is mutatja, hogy a közösség „nem fog elfideszesedni”.

Kerpel-Fronius: Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését ügyvezetőként

Budapest momentumos főpolgármester-helyettese megköszönte Fekete-Győr Andrásnak az eddigi időszakot, amely azonban lezárult az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért zajló verseny kudarca után.

Elbukta a bizalmi szavazást Fekete-Győr András, leváltotta a Momentum küldöttgyűlése

Gyenge miniszterelnök-jelölti eredménye után a párt vezetését is elbukta Fekete-Győr.

Karácsony visszalépése kockázatos döntés volt, az egész szövetségi rendszert megingathatja

Karácsony Gergely visszalépése egyelőre minden, csak éppen nem garancia arra, hogy Márki-Zay Péter képes legyőzni Dobrev Klárát az előválasztás vasárnap induló második fordulójában. A Karácsony Gergelyt támogató pártokban háborognak a visszalépésen, a hatalmas összeget felemésztő kampány kukázása szíven ütötte az MSZP-Párbeszéd-LMP-t.

Az újraszámlálás után elismerte vereségét Budafok-Tétényben Molnár Gyula

A volt MSZP-s társelnök 2018-ban legyőzte a Fideszt, az előválasztáson viszont alulmaradt a Momentum jelöltjével szemben.

Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára

„Karácsony Gergely ma bebizonyította, hogy számára a haza érdeke mindennél fontosabb” – reagálta az MMM állva maradt jelöltje. Márki-Zay szerint „Orbán Viktor a mai naptól kezdve csakis abban reménykedhet, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztás második fordulóját.” Élőben közvetítjük a bejelentést.

Megnéztük, miért fájhat Karácsony feje a Momentum döntésétől

Fekete-Győr szavazataival még nincs kisegítve Márki-Zay, ám a Momentum erőforrásai komoly támogatást adhatnak neki a második fordulóra. Sőt, még az is lehet, hogy a Momentum bejelentése vezet Karácsony visszalépéséhez.

Jakab reagált a Momentum felszólítására: A Jobbik továbbra is azt a jelöltet fogja támogatni, aki megnyeri az előválasztást

A Jobbik elnöke nem szereti, amikor a szövetségesei sajtótájékoztatókon mondják meg, hogy a jobbikosok mit tegyenek, és mit ne.

Márki-Zay Pétert támogatja a Momentum az előválasztás második fordulójában

Fekete-Győr András szerint Márki-Zay a legesélyesebb Orbán legyőzésére. A Mindenki Magyarországa vezetője szeretne egy jobbközép frakciót a következő parlamentben, amelyhez mozgalma jelöltjei is csatlakozhatnának. Elfogadja Karácsony meghívását a szombati miniszterelnök-jelölti vitára.