Kenyér helyett nyers lisztet eszünk
Az Ízfokozóban Mester Miklóssal, az első élesztőmentes kovászos kenyérüzem alapítójával beszélünk át minden tévhitet és félreértést arról, milyen és milyennek kellene lennie a kenyérnek.
Hogyan lett hat kézműves pékségből tíz év alatt száz?
Az első és a tizedik Kenyérlelke fesztivál között eltelt években a gasztroforradalom legpozitívabb hájpjává nőtte ki magát a kovászos kenyér mozgalma. Hogyan lettek lelkes házi pékekből pékségek, és...
Először lett vadkovászos az év kenyere
A Magyar Pékszövetség minden évben kiválasztja Szent István kenyerét. A címet idén először kapta vadkovásszal készülő kenyér, amelyet a Heim Sütöde készített. Az év kenyeréről a győztes pék mesélt...
A kézművesség iparosítása: működik az első kovászos kenyérüzem
Megépült az első olyan kenyérüzem, ami élesztőmentes, hosszú érlelésű kovászos kenyereket képes óriási mennyiségben előállítani. Mester Miklós és Juhász Mihály, az üzem alapítói megmutatták nekünk,...
Kövess minket Facebookon is!