Kossuth rádió

RSS

Szijjártó szerint egy nagy nemzetközi lobbihálózat gyakorol nyomást Magyarországra

Brüsszel és a liberális mainstream áll mögötte.

Orbán egy darab mondattal elintézte a Pegasus-botrányt

A Kossuth rádióban beszélt arról is, hogy nem akar itthon olyan mesekönyveket, mint amilyenek Németországban vannak. A lehallgatási ügyről pedig szerinte Pintér Sándor már mindent elmondott.

Orbán: A szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus

Pegasus-ügyben a belügyminiszter már mindent elmondott, Brüsszel megtámadta, zsarolja, fenyegeti Magyarországot, a német mesekönyvekben a herceg a királyfit menti meg, itthon ez nem történhet meg, Magyarország ma nyitott kapukkal tartana olimpiát. Percről percre követtük a miniszterelnöki interjút.

Orbán harmadik oltással indította, iskolában grasszáló, a gyerekre veszélyt jelentő szivárványos aktivistával zárta pénteki interjúját

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Augusztus 1-jétől mindenkinek lehetősége lesz harmadik oltásra. De a pénteki interjúban a főszerep a veszélyes szivárványosoknak és a gyerekeket a szülőktől elvenni akaró Brüsszelnek jutott.

Orbán Viktor: A szülő addig engedhet szivárványos aktivistát a gyereke közelébe, amíg nem okoz egészen nagy kárt

Augusztus 1-jétől vezetik be a harmadik oltás lehetőségén Magyarországon – közölte a kormányfő, aki végül elsősorban az EU által vitatott, a meleg közösségeket érintő törvényről beszélt.

Übermensch tempó, gyarmattartó tempó – Orbán a melegellenes törvénymódosítást ért kritikákról

A miniszterelnök szerint a migráció miatt veszélyesebb világ jön, mint ami volt, a szerelmi csalódásra nem a nemváltás a válasz, joga van az államnak nemet mondania a szivárványos aktivisták érzékenyítésére az iskolákban és jön a kiviteli korlátozás az elszállt építőanyagárak miatt.

Orbán: Durva támadásokat kaptam, de senkinek nem maradtam adósa

A gyerek nem magánügy, az államnak joga van korlátozni, ki miről beszél neki az iskolában. A kormány lépéseket tesz az elszállt építőanyagárak miatt. Pénteken elérjük az 5,5 millió beoltottat, további enyhítések jönnek. Aki be van oltva, az kimarad az esetleges negyedik hullámból, mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Orbán nem érti, miért aggályos a melegeket is érintő törvény

Potenciális súlyos beteg a hárommillió oltatlan, a költségvetési hiány a gazdaság megerősítésére kell, a migráció veszélyes – derült ki Orbán rendszeres pénteki interjújából.

Orbán: A hárommillió oltatlan potenciálisan beteg

A megszokott interjú formátumban mondja el a kormányfő, hogy ha jól is áll az ország az átoltással, még mindig veszélyt jelent a járvány az oltatlanokra.

Orbán Viktor: Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migráció kérdése

A kormányfő szerint „két évig semmilyen migrációt ne engedjünk”. A járványok és népvándorlások korát éljük, mondta Orbán Viktor a péntek reggeli rádiónyilatkozatában.

Orbán rejtett büszkeséggel vág fel a magyar plasztikkártyával a többi miniszterelnök előtt

Nem észszerű tovább fenntartani az orvosokat, kórházakat rendkívül megterhelő oltási rendszert, ezért át fognak állni a tömeges oltásról a készenléti oltásra. Az európai országok csak utánunk kullognak, a gyerekeket molesztáló felnőtteket pedig az ember legszívesebben agyonütné, mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

Orbán: A tömeges oltásról készenléti oltásra állunk át

Fenntartanak majd néhány oltóhelyet azoknak, akik kérnek oltást. Nyár vége előtt nem lesz döntés a gyerekek beoltásáról. A világban még depresszió van, mi már szabadok vagyunk, mondta Orbán. Percről percre követtük a miniszterelnök szokásos péntek reggeli nyilatkozatát.

A gyurcsányozás kiverte a biztosítékot, több betelefonáló is számonkérte a közmédia műsorvezetőjét

Szokatlan módon több betelefonáló sem értett egyet az uralkodó narratívával a közrádió egyik műsorában. „Értem én, védeni kell a rendszert” – mondta az egyik hallgató. „Akik nem az ön szája íze szerint beszélnek, azokat szépen lekapcsolja” – mondta a műsorvezetőnek egy másikuk. Egy kritikus telefonálónak azt javasolták, küldjön inkább sms-t.

Orbán: Az őszödi beszédben az a jó, hogy régen volt

A harmadik hullám már alattunk van a földön, a szegény nyugatiak még nem beszélhetnek úgy a szabad utazásokról, mint a magyarok, az őszödi beszéd egy rossz emlék, és 2006-ban még a fiát is bezárta egy biztonságos helyre – ezekről beszélt Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban.

Orbán: Megszűnik a kijárási tilalom, lehet tüntetni és lakodalmat tartani

Eltörlik a közterületi maszkviselési kötelezettséget és az üzletek, vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontját is. Orbán fenomenális második negyedéves gazdasági adatokra számít.

Orbán: Megszűnik a kijárási tilalom és a kötelező maszkviselés

Több enyhítést is bejelentett Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel. Megszűnik a kijárási tilalom, lehet lakodalmat tartani és tüntetni.

„Ismerős szöveg, körülbelül harminc éve halljuk” – az ellenzék reagált az Orbán-interjúra

Ha vége a szokásos pénteki Orbán-interjúnak, akkor az ellenzéki reakciók sem váratnak magukra sokáig. Egy csokorba gyűjtöttük a legérdekesebb megszólalásokat.

Orbán Viktor: Egy hét múlva felállhat az újraindításért felelős operatív törzs

Mikor folytatódik a nyitás, lesz-e negyedik hullám, elégedett-e az oltási tempóval? Pontról pontra összefoglaltuk Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjúját azoknak, akik lemaradtak róla.

Orbán Viktor: Hetente 150 ezer 18 évesnél idősebb magyar kaphat Pfizert

A kormányfő szerint a világon a tizedik helyen, az unióban az első helyen vagyunk átoltottság tekintetében. Csütörtökön a kémcsövek és a védőoltások mellett a disznósajtról is beszélt Karikó Katalinnal. Percről percre közvetítettük a pénteki miniszterelnöki interjút.

Orbán: Szamárság, hogy a kínai vakcinával nem lehet majd utazni

Aki kér Pfizert, csak ma kaphat, aztán hetekig nem. A magyar felsőoktatás rugalmatlan, az egyetemek fénye megkopott, ezért kell őket alapítvány alá tenni, élükre pedig nemzeti gondolkodású kurátorokat tesznek. De ezzel csak több pénzük lesz az intézményeknek, és a kormányok sem rángathatják őket, mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

„Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr?” – az ellenzék reagált Orbán reggeli rádióinterjújára

Egy csokorba gyűjtöttük a legérdekesebb megszólalásokat.

Orbán: Rám is vár egy korsó sör

Pontról pontra, röviden összefoglaltuk Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjúját azoknak, akik lemaradtak róla. Várhatóan szerdán vagy csütörtökön lesz meg a 4 millió beoltott, és akkor egy sor helyre bejuthatnak azok, akik már megkapták a védettségi igazolványukat.

Orbán elsorolta, mire lesz jó a védettségi igazolvány 4 millió beoltottnál

Kövesse velünk a miniszterelnöki interjút percről percre!

Senki nem ússza meg Orbán szerint: vagy beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni

A következő hat hét döntő lesz, de Orbán optimista, szerinte május végére kint vagyunk a vízből. A teraszok nyitása szimbolikus, 2022-ig ötezermilliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására.

Orbán Viktor: Május végére, júniusra kint vagyunk a vízből

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádiónyilatkozatában elhangzott: 24 gyermek van jelenleg kórházban, 2-en pedig lélegeztetőgépen a koronavírus miatt. Orbán arról is beszélt, szerinte kevesebb pedagógus regisztrált az oltásra, mint remélte, de az általános iskolák alsó tagozatainak újranyitási feltételei adottak.

Csütörtökön még a biztonságos április 19-i iskolanyitást bizonygatták, péntek reggelre a középiskolák esetében meggondolta magát a kormány

Március közepe óta azt hangoztatja a kormány, hogy 2,5 millió oltottnál meg lehet nyitni az iskolákat, de jön az érettségi szünet, úgyhogy eltolják a középiskolák újraindítását.

Orbán: Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-én nyitnak a középiskolák

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, akkor lesz béke, ha oltásokkal legyőztük a vírust. Kampányt indítanak a regisztrálás népszerűsítésére, erre híres embereket kértek fel. Szerinte június elejére nyolcmillió felnőttkorú állampolgárból hétmillió megkaphatja az oltást, viszont attól tart, ennyi regisztrált nem lesz.

Egy betelefonáló a sajtószabadságról próbált beszélni a közmédiában, de lenémították

Ha nem lenne sajtószabadság, akkor ön ezt nem tudná elmondani – mondta a műsorvezető, miközben lenémították a férfit. Egy decemberi adásban történt az eset, egy olvasói levél alapján bukkantunk rá.

Orbán áprilisi iskolanyitásról, tovább nyitva tartó üzletekről, kitolt kijárási tilalomról beszélt

Szokásos pénteki interjújában azt is elmondta, még 82 ezer iskolai dolgozó beoltása kell az iskolai nyitáshoz. A boltokban átállnak a négyzetméter-alapú beengedésre, ezért lesznek nyitva tovább, a szépségipar azonban még nem nyithat. A miniszterelnök szerint nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából.

Orbán: Április 19-én nyithatnak az iskolák

A tervek szerint április 10-ig beoltják a pedagógusokat. Hamarosan este 10-kor kezdődik csak a kijárási tilalom. Aggasztó adatokról, de felkészült védelemről beszélt a kormányfő, aki szerint Magyarországnak szabad nyara lehet, mert a nyugati mellett elég keleti vakcinája van, Brüsszelt okolta a lassú beszerzésekért.