Kossuth rádió

RSS

Orbán: Brüsszel olyan kormányt akar, amelyik csak annyit mond, jawohl

Oltási sikerről, drága energiaárakra vágyó baloldalról és zsaroló Brüsszelről is beszélt a kormányfő szokásos péntek reggeli rádiós interjújában. Kiderült, hogy a következő napokban a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni az oltások miatt. Összefoglaló.

Orbán arra kéri a szülőket, hogy ha tehetik, oltassák be az 5–11 éves gyerekeket

Még karácsony előtt jön az első, 130 ezer darabos vakcinaszállítmány. A rezsiharc örök, Európa határain egyre nagyobb a nyomás, de mit akarnak a németek? Pontról pontra, röviden összefoglaltuk Orbán Viktor szokásos pénteki rádiónyilatkozatát azoknak, akik lemaradtak róla.

Orbán Viktor: Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Az idén lehet nagy karácsony, de csak ha még többen harmadszor is beoltatják magukat – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Orbán Viktor szerint a magyar egészségügy kapacitása nagyobb, mint Nyugat-Európában. A kormányfő arról is beszélt, hogy a „migránstámadás” három felől érkezik.

Orbán: A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől

A miniszterelnök szerint nem fogjuk tudni elkerülni, hogy mindenki beoltassa magát, mert aki nincs beoltva, az életveszélyben van. A benzinstoppal addig vártak, amíg lehetett, és azt is elárulta, miért tartja magát óvatos duhajnak. Percről percre követtük Orbán Viktor szokásos pénteki nyilatkozatát.

A legizzasztóbb kérdések, amiket Orbánnak szegeztek az állami rádióban

Hány kilós volt a kenyér? Műanyagból vannak, vagy igazán nők? Meddig még? Orbán Viktort itthon szinte csak az állami rádióban lehet kérdezni, az évi 120 milliárd forintból működő szervezet egyik vezető szerkesztője pedig nem rest kihasználni az alkalmakat.

A Kossuth rádióban beolvasták, hogy hazudtak Dobrev Kláráról

Tényként kezelték az Elk*rtuk narratíváját, azt állították, hogy Dobrev 2006-ban emberek szemkilövetéséről és megveretéséről döntött.

Perel a DK, amiért a Kossuth rádióban tényként kezelték az Elk*rtuk narratíváját, miszerint Dobrev döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és megveréséről

Kedden a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában mondta a műsorvezető, hogy most már ezt is tudjuk.

Orbán: Virágcsokrokkal, plüssmacikkal nem lehet megvédeni a határt

Pontról pontra, röviden összefoglaltuk a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjúját azoknak, akik lemaradtak róla.

Orbán: A kérdés az, hogy megfékezhető-e a rezsiárak növekedése

Rezsiharc, migráció, negyedik hullám – ezek a főbb témái a péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjúnak. Orbán Viktor arról is beszélt: minden reményünk megvan, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Orbán: Brüsszel miatt magasak az energiaárak, az LMBTQ-lobbi miatt nem jött meg a pénz az EU-tól

A kormányfő a Kossuth rádióban a Gyurcsány–Bajnai-kormány miatti nehézségek ellenére adható béremelésről, sikeres gazdaságról szólt, amelynek erősítését az EU a meleglobbi miatt lassítja. A járvány sem múlt el, ő nem félős, de szerinte a harmadik oltásra is szükség van.

Orbán Viktor: Jövő héten én is megkapom a harmadik oltásomat

Béremelést kapnak az ápolók és bölcsődei dolgozók is, a pedagógusokkal majd tárgyalni fognak. Az őszt mi nem szeretjük, de a vírus igen. Brüsszel döntő szerepet játszott abban, hogy a világban rezsiválság alakult ki, a magyarok a csehekkel és lengyelekkel vannak ellenük, mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Orbán beszélt a nyugdíjprémiumról, az adó-visszatérítésről, a hadseregről és a járványról, de az előválasztásra nem reagált

Novemberben jön a nyugdíjprémium, egységesen nyolcvanezer forintot fizetnek, februárban pedig 1,9 millió ember fogja visszakapni az idén befizetett szja-t. A miniszterelnök nem vett tudomást az elmúlt hetek egyik legfontosabb belpolitikai eseményéről, az ellenzéki előválasztásról. Pontról pontra, röviden összefoglaltuk Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjúját azoknak, akik lemaradtak róla.

Orbán: Novemberben jön a nyugdíjprémium, 80 ezer forint lesz

Nyugdíjprémiumról, az szja-visszatérítésről, a gázhelyzetről, a hadsereg helyzetéről, migrációról és az oltás fontosságáról beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

Orbán egyre gyakrabban okolja a népességcsökkenésért az állami nyugdíj- és egészségügyi rendszert

Orbán szerint gazdasági előnnyé kell tenni a gyerekvállalást, és másodszor beszélt úgy az állami nyugdíjrendszerről és egészségügyről, mintha az a gyerekvállalás ellen hatna.

Orbán: A magyar család az asszony köré rendeződik

Az elmúlt hét főbb témáiról, így az Országgyűlésben hétfőn bejelentett gazdaságélénkítő tervekről, Brüsszel általa vélt árulásáról, valamint a magyar kormány családbarát politikájáról beszélt Orbán Viktor szokásos pénteki Kossuth rádiós beszélgetésében.

Orbán: A kötelező oltást a magyar ember gyomra nem veszi be

A miniszterelnök szerint attól függ a negyedik hullám súlyossága, hogy mennyien oltatják be magukat. Már az idén 5,5 százalék fölé akarjuk emelni a gazdasági növekedést. Pontról pontra, röviden összefoglaltuk Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjúját azoknak, akik lemaradtak róla.

Orbán a pápalátogatásról: Kerültük azokat a kérdéseket, amiben nem értünk egyet

Ilyen volt például a migráció. Ismét a Kossuth rádióban mondta el a szokásos, péntek reggeli nyilatkozatát Orbán Viktor.

Szijjártó szerint egy nagy nemzetközi lobbihálózat gyakorol nyomást Magyarországra

Brüsszel és a liberális mainstream áll mögötte.

Orbán egy darab mondattal elintézte a Pegasus-botrányt

A Kossuth rádióban beszélt arról is, hogy nem akar itthon olyan mesekönyveket, mint amilyenek Németországban vannak. A lehallgatási ügyről pedig szerinte Pintér Sándor már mindent elmondott.

Orbán: A szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus

Pegasus-ügyben a belügyminiszter már mindent elmondott, Brüsszel megtámadta, zsarolja, fenyegeti Magyarországot, a német mesekönyvekben a herceg a királyfit menti meg, itthon ez nem történhet meg, Magyarország ma nyitott kapukkal tartana olimpiát. Percről percre követtük a miniszterelnöki interjút.

Orbán harmadik oltással indította, iskolában grasszáló, a gyerekre veszélyt jelentő szivárványos aktivistával zárta pénteki interjúját

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Augusztus 1-jétől mindenkinek lehetősége lesz harmadik oltásra. De a pénteki interjúban a főszerep a veszélyes szivárványosoknak és a gyerekeket a szülőktől elvenni akaró Brüsszelnek jutott.

Orbán Viktor: A szülő addig engedhet szivárványos aktivistát a gyereke közelébe, amíg nem okoz egészen nagy kárt

Augusztus 1-jétől vezetik be a harmadik oltás lehetőségén Magyarországon – közölte a kormányfő, aki végül elsősorban az EU által vitatott, a meleg közösségeket érintő törvényről beszélt.

Übermensch tempó, gyarmattartó tempó – Orbán a melegellenes törvénymódosítást ért kritikákról

A miniszterelnök szerint a migráció miatt veszélyesebb világ jön, mint ami volt, a szerelmi csalódásra nem a nemváltás a válasz, joga van az államnak nemet mondania a szivárványos aktivisták érzékenyítésére az iskolákban és jön a kiviteli korlátozás az elszállt építőanyagárak miatt.

Orbán: Durva támadásokat kaptam, de senkinek nem maradtam adósa

A gyerek nem magánügy, az államnak joga van korlátozni, ki miről beszél neki az iskolában. A kormány lépéseket tesz az elszállt építőanyagárak miatt. Pénteken elérjük az 5,5 millió beoltottat, további enyhítések jönnek. Aki be van oltva, az kimarad az esetleges negyedik hullámból, mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Orbán nem érti, miért aggályos a melegeket is érintő törvény

Potenciális súlyos beteg a hárommillió oltatlan, a költségvetési hiány a gazdaság megerősítésére kell, a migráció veszélyes – derült ki Orbán rendszeres pénteki interjújából.

Orbán: A hárommillió oltatlan potenciálisan beteg

A megszokott interjú formátumban mondja el a kormányfő, hogy ha jól is áll az ország az átoltással, még mindig veszélyt jelent a járvány az oltatlanokra.

Orbán Viktor: Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migráció kérdése

A kormányfő szerint „két évig semmilyen migrációt ne engedjünk”. A járványok és népvándorlások korát éljük, mondta Orbán Viktor a péntek reggeli rádiónyilatkozatában.

Orbán rejtett büszkeséggel vág fel a magyar plasztikkártyával a többi miniszterelnök előtt

Nem észszerű tovább fenntartani az orvosokat, kórházakat rendkívül megterhelő oltási rendszert, ezért át fognak állni a tömeges oltásról a készenléti oltásra. Az európai országok csak utánunk kullognak, a gyerekeket molesztáló felnőtteket pedig az ember legszívesebben agyonütné, mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

Orbán: A tömeges oltásról készenléti oltásra állunk át

Fenntartanak majd néhány oltóhelyet azoknak, akik kérnek oltást. Nyár vége előtt nem lesz döntés a gyerekek beoltásáról. A világban még depresszió van, mi már szabadok vagyunk, mondta Orbán. Percről percre követtük a miniszterelnök szokásos péntek reggeli nyilatkozatát.

A gyurcsányozás kiverte a biztosítékot, több betelefonáló is számonkérte a közmédia műsorvezetőjét

Szokatlan módon több betelefonáló sem értett egyet az uralkodó narratívával a közrádió egyik műsorában. „Értem én, védeni kell a rendszert” – mondta az egyik hallgató. „Akik nem az ön szája íze szerint beszélnek, azokat szépen lekapcsolja” – mondta a műsorvezetőnek egy másikuk. Egy kritikus telefonálónak azt javasolták, küldjön inkább sms-t.