Főzés
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
február 25. – 13:20 - Ács Bori
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még...
Ideges? Boldogtalan? Süssön húst vagy gyúrjon tésztát!
2024. október 2. – 02:45 - Ács Bori
Tényleg segít egy stresszes hét után lerakni a feszültséget az, ha feldobunk egy óriási húst a grillre, vagy begyúrunk egy adag aranygaluskát? Létezik meditáció a főzésben? A tudománynak erre is van...
Hogyan kell egy ételt megsózni?
2023. szeptember 20. – 11:18 - Ács Bori
Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...
Kipróbáltuk a robotot, amely érintésre megfőzi a vacsorát
2023. június 10. – 16:25 - Ács Bori
Mint Az ötödik elemben, csak kicsit ügyetlenebbül: a bitang erős konyhagép a követ is ledarálja, bedagasztja, felaprítja, vagy komplett fogásokat főz meg helyettünk, ráadásul a kanapéról...
Együtt főztünk a mesterséges intelligenciával, de nem volt benne sok köszönet
2023. január 29. – 15:28 - Ács Bori
Minden főzési problémámat megosztottam a ChatGPT nevű népszerű csetbottal, tanácsot kértem tőle maradékmentésre, hozzá fordultam, ha elfogyott a tojás, vagy nem tudtam, mit kezdjek a sok répával....
Kipróbáltuk, meg lehet-e főzni háromnapnyi menüt három óra alatt
2022. március 14. – 16:14 - Ács Bori
Pénzt, időt és energiát spórolnak annak a mozgalomnak a hívei, akik előkészítenek vagy megfőznek több fogást pár óra alatt – kipróbáltuk, működik-e.
Feltalálták a lapos tésztát, ami főzéskor pöndörödik meg
2021. május 6. – 20:07 - Stöckert Gábor
Egyszerű ötlet, mégis sok csomagolóanyagot lehet spórolni vele. Föld Anya likes this.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
2021. március 18. – 19:26 - Ács Bori
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.
Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?
2021. február 25. – 21:03 - Ács Bori
Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...