Ideges? Boldogtalan? Süssön húst vagy gyúrjon tésztát!
2024. október 2. – 04:45
–
Ács Bori
Tényleg segít egy stresszes hét után lerakni a feszültséget az, ha feldobunk egy óriási húst a grillre, vagy begyúrunk egy adag aranygaluskát? Létezik meditáció a főzésben? A tudománynak erre is van...
Hogyan kell egy ételt megsózni?
2023. szeptember 20. – 13:18
–
Ács Bori
Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...
Kipróbáltuk a robotot, amely érintésre megfőzi a vacsorát
2023. június 10. – 18:25
–
Ács Bori
Mint Az ötödik elemben, csak kicsit ügyetlenebbül: a bitang erős konyhagép a követ is ledarálja, bedagasztja, felaprítja, vagy komplett fogásokat főz meg helyettünk, ráadásul a kanapéról...
Együtt főztünk a mesterséges intelligenciával, de nem volt benne sok köszönet
2023. január 29. – 16:28
–
Ács Bori
Minden főzési problémámat megosztottam a ChatGPT nevű népszerű csetbottal, tanácsot kértem tőle maradékmentésre, hozzá fordultam, ha elfogyott a tojás, vagy nem tudtam, mit kezdjek a sok répával....
Kipróbáltuk, meg lehet-e főzni háromnapnyi menüt három óra alatt
2022. március 14. – 17:14
–
Ács Bori
Pénzt, időt és energiát spórolnak annak a mozgalomnak a hívei, akik előkészítenek vagy megfőznek több fogást pár óra alatt – kipróbáltuk, működik-e.
Feltalálták a lapos tésztát, ami főzéskor pöndörödik meg
2021. május 6. – 22:07
–
Stöckert Gábor
Egyszerű ötlet, mégis sok csomagolóanyagot lehet spórolni vele. Föld Anya likes this.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
2021. március 18. – 20:26
–
Ács Bori
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.
Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?
2021. február 25. – 22:03
–
Ács Bori
Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...