Dunaújváros

RSS

Négyszázan játszottak Republicot és Linkin Parkot élőben Dunaújvárosban

Az augusztusi rockzenei flashmob Amy Winehouse slágerét is feldolgozta.

Oszlopnak csapódott egy autó Dunaújvárosban, ketten meghaltak

Az ütközés erejétől a kocsi kettészakadt.

Megint kiszállt az állam a Dunaferrből

Igaz, most csak pár papírja volt az államnak, de azokat is elárverezte. Mindezzel nem változott érdemben a nehéz sorsú cég helyzete.

Különleges gazdasági övezetről döntött a kormány, milliárdoktól eshet el az ellenzéki vezetésű Dunaújváros

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc közösen tiltakoztak a kiszivárgott előterjesztés ellen májusban. A kormány nem ingott meg, megjelent a rendelet.

Az ország legnagyobb akkumulátorgyára épül a falu szélén, de nem mindenki örül ennek

Komoly változások előtt áll Iváncsa, megduplázódhat a Fejér megyei falu lakossága. Idegenekről, koreai étteremről, álláslehetőségről és növekvő ingatlanárakról beszélnek helyben, miközben a megyei fideszes vezetés azon dolgozik, hogy az ellenzéki Dunaújváros ne részesüljön a dél-koreai cég iparűzési adójából.

Ellenzéki pártvezetők: Kirabolják, megalázzák Dunaújvárost

Közös sajtótájékoztatót tartott a hat nagy ellenzéki párt, miután egy kiszivárgott előterjesztés szerint különleges ipari övezetté nyilvánítanák Dunaújvárost.

Lerohanta a NAV a Pentele Solart, bajban az ügyfelek, a bankok, a beszállítók

Csak szuperlatívuszokban beszélnek a partnerek és az egykori munkavállalók a dunaújvárosi Pentele Solar csoportról. A megbízható, jól fizető cég a hazai nappanelek tetőre szereléséből közel 7 százalékos piaci szeletet hasított ki. Tele voltak munkával, de vélhetően a sok sem volt elég, mert április 20-án a NAV rajtaütött a cégcsoporton.

Jobbikos jelölt mögé állt be az MSZP Dunaújvárosban

Kálló Gergelyt támogatják a szocialisták, míg a Jobbik Kunhalmit segíti a fővárosban.

A Dunaferr kisebbségi tulajdonosa: Fékezőerő lehet a magyar államnál, hogy azt hiszi, orosz érdek a bedőlés

A dunaújvárosi ISD Dunaferr áldatlan helyzetéről sok cikket írtunk a közelmúltban, amelyben Nagy Péter, a cég ügyvédje, illetve Mikó István, a társaságot átvenni kívánó magyar ügyvéd is nyilatkozott. A harmadik fő érdekcsoport, vagyis az ukrán kisebbségi tulajdonos, Szergej Taruta volt donyecki kormányzó eddig nem szólalt meg. A Telex.hu-nak most azt mondta, lenne jogszerű megoldása, amellyel gyorsan újra száz százalékra növelné a cég teljesítményét. Ám eddig a cég menedzsmentje, a magyar állam és az orosz VEB képviselői nem álltak szóba vele.

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke Kubatov Gábort vádolja azzal, hogy zsoldosokat küldött a Dunaferr elfoglalására

Stummer János a pénteki dunaújvárosi eseményekre reagált, ahol militáns benyomást keltő kopaszok gyárat akartak foglalni. Kubatov szerint semmi köze az ügyhöz.

A Dunaferrt elfoglalni próbáló csapat vezetője azt ígéri, újra fognak próbálkozni

A helyzet egyre bizarrabb. Mikó István, akiről az sem tiszta, kinek a képviseletében jár el, azt ígéri, 600-800 fővel megy vissza.

Dunaferr: Militáns zsoldoscsapattal próbálták elfoglalni a gyárat az ukránok

Budapestről is érkezett erősítés a rendőröknek.

Dunaújváros eredetileg Mohácson lett volna

Földrengésveszéllyel indokolták, hogy miért vonult el olyan sietősen a kombinátot építő több ezer munkás Mohácsról Dunapentelére, pedig mindenki tudta, hogy ez hazugság. A Jugoszlávia elleni háború miatt nem lett szocialista iparváros Mohácsból, ma már csak egy lakótelep őrzi a terv emlékét.

Aláírtak egy szerződést, valaki megmentheti a Dunaferrt

Feltűnt egy befektető, akinek segítségével a cég működése hosszú távra biztosítva lehet, de nem tudni, hogy ki az.

ISD Dunaferr-ügy: bohózat, ami egy afrikai banánköztársaságban is kínos lenne

Továbbra is szörnyű tettekkel vádolja egymást a dunaújvárosi cégért marakodó két oldal, a vezetőség és az igazgatóság. Ám ez nem is olyan vicces, mert a jelenlegi rémes helyzetben a civakodás és az időmúlás egyenes út a felszámolás felé.

A kormány is részt vesz a Dunaferr stratégiai partnerének bevonásában

A dolgozók egy része már ötödik hónapja nem kapja meg egy összegben a fizetését.

2023-tól épülhet az M8-as sztráda a Balaton és a Duna között

Elkészültek az M8-as autóút M7-es és Duna közötti szakaszának tanulmánytervei.

Visszavonta egyik miniszterelnöki biztosának kinevezését Orbán

Galambos Dénest még 2018-ban nevezték ki Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává.

Tizenöten megsérültek egy Fejér megyei buszbalesetben

A 62-esen borult fel egy munkásokat szállító busz.

Eladhatja az orosz tulajdonos a Dunaferrt

A menedzsment levelet küldött a dolgozóknak, amelyből kiderül, hogy tárgyalnak stratégiai befektetőkkel. Az orosz és az ukrán tulajdonosok elmérgesedett viszonya a megszűnés szélére sodorhatja a céget.