Egy kivétellel minden tagállam elítélte, ahogyan összemosták Orbán „békemisszióját” a soros uniós...
„Kilenc napba telt, amíg a magyar elnökség elvesztette a megmaradt kicsinyke bizalmat” – jellemezte a helyzetet egy diplomata a Politicónak, de érdemi lépésről egyelőre nincs szó.
„Jellegzetes” – mondta az EU-ügyi miniszter az egyre balhésabb soros magyar elnökségről
Uniós biztosok és miniszterek maradoznak el budapesti programokról, az EU-ügyi miniszter jó kezdésről beszélt és arról, hogy nincs napirenden a tagállamok között az elnökség lerövidítése.
Furcsa helyzetek sorát hozhatja a hétfőn induló magyar uniós elnökség
Korlátozott a féléves elnökség befolyása, de így is van jelentősége. Akár jöhet magyar elnökséggel indított eljárás a magyar kormány ellen, stadionba tervezett európai csúcstalálkozó, és olyan cél,...
Bóka János a magyar uniós elnökségről: Orbán hétfőn jelképesen átveszi a stafétabotot
Itthon a soros elnökség mintegy 230 eseményt fog megrendezni, és novemberben Budapesten lesz az EU-csúcs.
Orbán ellenzése mellett dönthetnek az uniós csúcsvezetőkről
A múlt héten egy informális találkozón még nem jött létre az elvi alku, de azóta úgy tűnik, az EP-s középpártok megállapodtak a tisztségekről, amelyekről hivatalosan a csütörtökön kezdődő állam- és...
Ma ismét meghallgatják a magyar kormányt a hetes cikkes EU-eljárásban, Bóka enyhülésben bízik
A soros elnök Belgium minisztere korábban büntetést szorgalmazott, a keddi ülésre érkezve nem beszélt róla, hogy továbbléptetné a hat éve ugyanott álló eljárást.
Trump szlogenjére rímelő jelmondattal veszi át a magyar kormány az EU tanácsi elnökséget
Az EU és a szinte minden európai országból álló Európai Politikai Közösség tagállamainak vezetőit valószínűleg a Puskás Arénában látja vendégül a magyar kormány.
Bóka: Nagyon nehéz lenne a kormánynak, hogy támogassa Ursula von der Leyent
A Politico szerint a magyar EU-ügyi miniszter azt mondta, a bizottsági elnököt leszámítva nincs bajuk a többiekkel, akik szóba kerültek a vezető posztokra az EU-csúcson.
Úgy néz ki, csak Magyarország maradt hetes cikkes uniós eljárás alatt
Az Európai Bizottság visszavonta a Lengyelországról kiadott javaslatát. Ezzel a testület szerint megszűnt a hetes cikkes eljárás, a magyar kormány korábban tagállami szavazást is pedzegetett.
Csak a magyar kormány maradhat júniusra az EU hetes cikkes eljárása alatt, kettős mércét lát
Az Európai Bizottság május végére lezárná a lengyel eljárást, a magyar EU-ügyi miniszter szerint ez megerősíti, hogy az eszközt politikai célokra használják.
Kövess minket Facebookon is!