Egyetlen mondattal intézte el a kormány, hogy Csárdi Antal szerint Rogán Antal és Vitézy Dávid programot egyeztetett

2024. október 21. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Szűkszavúan reagált Csárdi Antal kijelentéseire a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az LPM-ből kilépő Csárdi szerint hiteles bizonyíték van arról, hogy a választások előtt Vitézy Dávid nemcsak az őt támogató LMP elnökével, Ungár Péterrel, de Rogán Antallal, a miniszterelnök kabinetfőnökével is tárgyalt a főpolgármesteri kampányáról. Vitézy korábban tagadta, hogy a választások előtt egyeztetett a Fidesszel.

A KTK hétfői válaszában csak annyit írt az egyeztetésről és Csárdi kijelentéseiről feltett kérdéseinkre, hogy:

„Ha Csárdi Antal képviselő úr el akarja hagyni a saját pártját, keressen jobb indokot!”

Korábban Vitézy Dávid is reagált Csárdi állítására, ő azt írta, hogy „Csárdi Tóni volt az egyetlen” aki támogatta a kampányát, és ezt köszöni neki.

Ungár Péter vasárnap este reagált Csárdi kijelentésére. „Ha Csárdi Antalnak a visszalépés gondot okozott volna, kiléphetett volna korábban az LMP-ből és a frakcióból. Nem akarok semmilyen személyes beszélgetést felfedni, amit vele folytattam. Sok sikert kívánok neki a politikai munkájával kapcsolatban” – válaszolta Ungár.

Szintén hétfői hír, hogy felfüggesztették Csárdi Antal mentelmi jogát. Csárdi a nyáron, még LMP-színekben több aktivistájával együtt elállta a Samung gödi akkugyárának egyik bejáratát. Csárdi Antal mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta. A Mentelmi Bizottság szeptember 30-i ülésén egyetértett a legfőbb ügyész indítványával, a tagok 5-1 arányban javasolták a parlamentnek, hogy szavazza meg Csárdi mentelmi jogának felfüggesztését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!