Balog Zoltán: Egy lelkésznek az a dolga, hogy kegyelmet kérjen

2024. október 21. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Isaszegen egy istentisztelet után kérdezte a Második Reformkor alelnöke, Pekárné Farkas Emese a kegyelmi ügyről Balog Zoltánt. A találkozásról egy videót is kitett a Második Reformkor, amiben az látszik, hogy Balog Zoltán először azt mondja, hogy a 777-nek adott interjújában már mindent megosztott a kegyelmi ügyről, aztán mégis reagál Pekárné kérdésére.

„Kegyelmet kértem egy embernek, egy lelkésznek az a dolga, hogy kegyelmet kérjen” – mondja Balog, majd az újabb, K. Endre ügyét firtató kérdésre a püspök azt a választ adja, hogy „senki nem érdemli meg a kegyelmet, érdemtelenül adják.”

Balog Zoltánt a Párbeszéd aktivistái is megpóbálták kérdezni Isaszegen, de nekik nem válaszolt a püspök.

Balog Zoltán református püspök az eddig kiszivárgott információk alapján fontos szerepet játszott a Novák Katalin volt köztársasági elnök februári bukásához vezető kegyelmi ügyben.

Balog korábban bevallotta, hogy maga is támogatta K. Endre kegyelmét, először mégsem mondott le a református egyházban betöltött posztjairól. Február 16-án végül lelkészi elnöki posztjáról mégis lemondott, de megtartotta másik fontos pozícióját, és Dunamelléki Egyházkerület püspöke maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!