Kövér László szerint sem a Fidesz, sem az ország nincs válságban, pánikra semmi ok

2024. október 7. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

„Sem a Fidesz, sem az ország nincs válságban, de a világ kétségtelenül nagy bajban van”

– mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Nemzetnek. A hétfőn megjelent interjúban arra a felvetésre, hogy a Fidesz táborából is hallani aggodalmakat, és a kormánypárt körül is követtek el hibákat, mint például amilyen a kegyelmi ügy is volt, úgy reagált, hogy szerinte a kormányzás – szükségszerűen – emberi hibákkal is jár.

Pánikra semmi ok. Feltűnt a politikai küzdőtéren egy eddig ismeretlen, új ellenfél, aki összegyűjtötte azon ellenzéki szavazókat, akiknek régóta elegük volt Gyurcsányékból, a momentumos ostobákból, a nem létező Párbeszédből meg a hangoskodó Tordaikból és Szabó Tímeákból, illetve a Jobbikból, amelyik annyira belebonyolódott a saját cseleibe, hogy már azt sem tudja, honnan indult és merre tart. Semmi más nem történt eddig.

– mondta Kövér László. A házelnök szerint csak annyi történt, hogy a „Gyurcsány Ferenc által gyűlöletből ácsolt pódiumról, a hátsó lépcsőn felkapaszkodva, Magyar Péter letaszította a baloldal vezérét, összegyűjtve azt a harmincszázaléknyi szavazót, akinek annyi üzenet elegendő, hogy ne Orbán Viktor vezesse az országot”.

A házelnök a lapnak azt mondta, hogy szerinte minden látszat ellenére „a Tisza Pártot a dollármédia építette fel, adta Magyar Pétert kézről kézre, amíg sztár lett a közösségi médiában”, szerinte ennek is köszönhető a Tisza erősödése, majd részletesen elemezte az ellenzék elmúlt 15 évét. Ettől függetlenül szerinte „a Magyar Péter-lemez még nem jár le”, arra a kérdésre, hogy 2026-ig lejárhat-e, a házelnök ezt válaszolta:

Nekünk rövid a következő választásokig tartó idő, Magyar Péternek viszont rettenetesen hosszú.

Kövér László a következőkről beszélt még az interjúban:

  • A Fidesz stratégiáján szerinte nem kell változtatni, de a politikai kommunikáción módosítani kell, mert azt Magyar Péter átalakította.
  • Szerinte Magyar népszerűségét azért nem kezdik ki a róla szóló „lelepleződések”, mert a „celebstílus átszivárgott a politikába, ami a demokrácia jövőjére nézve fenyegető igazán”.
  • Szerinte a közösségi média – „aminek az elnevezése is botrányosan hazug – egyébként is csak a rombolásra alkalmas, ott nem igazán lehet építkezni, értékeket bemutatni”.
  • Azt elismerte, hogy a gazdasági lendület megtört, és a miniszterelnök a kivezető utat keresi.
  • Azt is mondta, tény, hogy megingott az összhang a jegybank és a kormány között, „de ezzel együtt tudnak élni, az üzengetések viszont szükségtelenek voltak”.
  • A nemzetközi politikai és gazdasági kihívásokhoz mérve az Orbán Balázs '56-os kijelentése körüli „hisztériakeltés csak vihar egy pohár vízben”.
  • Szerinte nem túl érdekfeszítő az sem, hogy mi folyik a Tisza Pártban, vagy mit beszél az ellenzék, mert „már alig van támogatottsága”.
  • Szerinte az európai szuverenistáknak úgy kell Donald Trump amerikai elnöki győzelme, mint egy falat kenyér, mert „Donald Trumpnak az Egyesült Államok a hazát jelenti, míg a demokraták egy globális világbirodalom eszközeként tekintenek Amerikára”.
  • Szerinte a jelenlegi amerikai vezetés „arcátlanul avatkozik be a magyar belügyekbe és fenyeget meg minket, amire korábban nem is mertünk gondolni, hogy egy szövetségessel ezt megteszik”.

Orbán Viktor új gazdaságpolitikai tervének kockázatairól itt írtunk részletesen, a miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök régóta húzódó ellentétéről pedig itt, ennek színfalak mögött zajló történetét a Direkt36 Telexen megjelenő sorozatában mutatjuk be.

Írtunk arról is, hogy az idei választás után nem érvényesült a győzteshez húzás elve, a Medián július elején készült felmérése szerint a Fidesz 42,8, Magyar Péter pártja 30,7 százalékon állt a biztos szavazók körében.

A Tisza Párt MTVA-székház előtti tüntetésén a Telex munkatársai is arról kérdezték a tüntetőket, hogy mennyire bizonytalanította el őket Magyar Péter ötkertes bulija, illetve a volt barátnőjével, Vogel Evelinnel megjelent interjú, erről készült videónkat itt nézhetik meg újra:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!