Védelmet ígért a Betyársereg a helyieknek Vitnyéden, ahol a Mi Hazánk szerint igenis migránstábor épül

2024. október 5. – 21:07

Védelmet ígért a Betyársereg a helyieknek Vitnyéden, ahol a Mi Hazánk szerint igenis migránstábor épül
Torockai László szerint „átvertek minket” – Fotó: Nagy Márta/Telex
Nagy Márta
Nagy Márta
Soproni tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Toroczkai Lászlót beengedték ugyan a Vitnyéd melletti Csermajorban épülő tábor területére, de az épületeket nem nézhette meg. Ebből azt a következtetést szűrte le a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hogy mégis migránstábort terveztek az egykori iskolában. Pedig a kormány annyira bizonygatta ennek ellenkezőjét, hogy a szombat délutánra meghirdetett vitnyédi demonstrációnak már a lemondását fontolgatták. A tüntetés a vitnyédi turulszobornál azzal a megállapítással zárult, hogy „átvertek bennünket”, de „az ellenállásnak van értelme”.

A vitnyédi turulszobornál hirdette meg demonstrációját szombat délutánra a tervezett – és cáfolt – menekülttábor ellen a Mi Hazánk Mozgalom. A helyiek közül is sokan csatlakoztak, így körülbelül százötvenen hallgatták a szónokokat. Toroczkai László pártelnök éppen csak köszöntötte őket, és máris búcsúzott, ha átmenetileg is. Bejelentette ugyanis, hogy kimegy Csermajorba, a rendőrség által őrzött egykori tejipari középiskolába, hogy a saját szemével győződjön meg arról, mi épül a kerítés mögött. „Parlamenti képviselőként be kell engedniük, ha nem, a kerítésen mászok be. Visszajövök, és elmondom, mit láttam”.

A Vitnyédhez tartozó Csermajorban az egykor itt tanulók a szokásos éves találkozójukat nem tarthatták meg, az erről szóló, a közösségi médiában megjelent posztból pedig az derült ki, hogy a kerítéssekkel lezárt, a rendőrség által őrzött területen menekülttábor épül.

A hírt azóta többször, még a parlamentben is tagadta a kormány, Toroczkai ezért is akarta a saját szemével látni, most akkor tényleg csak egy gyerektábor épül vagy valami egészen más.

A vitnyédi/csermajori tábor funkciója már nem csak a helyieknek nagy kérdés, a hír ugyanis a szomszédos Ausztriát is kényesen érinti. Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományi vezető már az osztrák szövetségi kormányt is felszólította, hogy lépjen közbe, és akadályozza meg a magyar kormány terveit. Doskozil elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar miniszterelnök más országokra hárítja a „saját maga által okozott migrációs problémákat”.

Fogyasztói kényszerbe fulladva

Ilyen előzmények után gyűltek a vitnyédi bronzturul köré a Mi Hazánk demonstrálói. Míg Toroczkai László Csermajorban járt, szónokok tartották ébren a résztvevők figyelmét. A fehér faj haláláról beszélt Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, aki szerint a fogyasztói kényszerbe belefulladó európai ember már önvédelemre képtelen. A migránsokat álhumanista célokkal akarják tisztára mosni, de a valódi cél a keresztény kultúra eltörlése.

„Ígérjétek meg, hogy összefogunk és megvédjük Vitnyédet és minden magyar települést a migráns hordák ellen!”

– szólította „harcba” betyárjait.

Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke tovább ment: szerinte jól meg kell fizetni a déli határt védő magyar katonákat, és „legyen tűzparancs” is a védelemhez. Megtapsolták. Legalább kétszázezer gazdasági migráns dolgozik az országban – mondta –, akik majd mind itt maradnak és hozzák a családtagjaikat is. Külföldi példákat sorolva vizionálta, hogy „a fehér ember visszaszorul a saját szülőföldjén”. Arra is emlékeztette hallgatóságát, hogy 2015-ben a Martonfán tervezett menekülttábor megépítését a Betyársereg akadályozta meg.

„A sivatagból érkeznek majd ide a migránsok, onnan, ahol Kalasnyikovval oldják meg a szomszédvitákat” – ezt már Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja mondta, elsősorban a helyiekhez intézve szavait. Szerinte a hazafias szervezeteken múlik majd, hol és hány tábor épül. Ha pedig mégsem diákok táboroznak majd a csermajori épületekben, „akkor a Légió Hungária ellepi a környéket és megmutatja, hogy Magyarország nem Afganisztán”.

Gyerektábor kerítéssel

Toroczkai Lászlót rendőrkapitány várta a csermajori kerítésnél, a területre beengedték de az épületekbe nem. Nem látott sehol táblát, ami az építkezés kivitelezőjét hirdette volna, azt viszont látta, hogy „pontosan olyan a kerítés, mint az ideiglenes biztonsági határzárnál”. „Ilyet gyerektábor köré nem építenek”.

„Számomra egyértelmű, hogy megint átvertek bennünket”

– állapította meg a Mi Hazánk elnöke. A kormány szerinte migránstábort akart építeni, de túl nagy volt az ellenállás. „Ébernek kell maradni és ha megnyitják a menekülttábort, visszajövünk!” – búcsúzott.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!