A burgenlandi tartományi vezető az osztrák-magyar határ lezárásával fenyegetőzik a vitnyédi hírek miatt

2024. szeptember 24. – 22:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Miniszterelnök úr személyesen is megerősítette: nem lesz Vitnyéd-Csermajorban migránstábor!” – mondta tíz napja Gyopáros Alpár, Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője azután, hogy Magyar Péter arról írt, hogy teljes titokban építenek egy menekültszállást az osztrák határ közelében. Vitnyéd-Csermajor kb. 15 kilométerre van onnan, és a hír eljutott azóta a burgenlandi vezetéshez is, amely attól tart, hogy a magyar fél számára tervben van „a menekültek nagyarányú továbbszállításának megkönnyítése a zöldhatáron át Ausztriába” – írta a hvg.hu.

Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományi vezető felszólította a szövetségi kormányt, hogy lépjen közbe és akadályozza meg Orbán terveit. Doskozil elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar miniszterelnök más országokra hárítja a „saját maga által okozott migrációs problémákat” – írta közleményéről a Der Standard.

A burgenlandi tartományi vezető a menekültek nagyarányú továbbszállításának megkönnyítésétől tart a zöldhatáron át, ami szerinte megfelelne az „államilag szervezett embercsempészetnek”, ami ellen Burgenland minden eszközzel védekezni fog, ha kell, azonnal lezárják az összes határátkelőt, akár a gyalogosakat is.

Azt, hogy menekülttábor épülne Vitnyéden, már két kormánypárti politikus is tagadta, Gyopáros Alpár pedig részleteket is megosztott az ottani felújításról, ami állítólag azért zajlik az egykori tejipari szakiskola területén, mert az épületekben eddig állítólag ukrán menekültek éltek jogtalanul, és szerinte teljesen lelakták őket, az üzemeltető pedig most ezt hozza helyre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!