Gyopáros Alpár: Orbán Viktor személyesen erősítette meg, hogy nem lesz menekülttábor Vitnyéden

2024. szeptember 14. – 19:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Miniszterelnök úr személyesen is megerősítette: nem lesz Vitnyéd-Csermajorban migránstábor!” – mondta szombaton közzétett videójában Gyopáros Alpár, Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. Szombaton ő volt a második kormánypárti politikus, aki megszólalt az ügyben, miután Menczer Tamás kommunikációs igazgató azt mondta, „Magyarországon soha, sehol nem lesz migránstábor”.

A hirtelen érdeklődés természetesen nem véletlen, azért tagadta már két kormánypárti politikus is a vitnyédi menekülttábor létezését, mert Magyar Péter szombat reggel arról posztolt, hogy teljes titokban építik azt az osztrák határ közelében. Magyar rögtön Vitnyédre hívta volna Orbán Viktort, hogy ott válaszoljon a helyi lakosok kérdéseire, ő viszont, mint kiderült, Arnold Schwarzeneggerrel volt elfoglalva, bizonyára ezért reagált helyette Menczer és Gyopár.

Menczer a saját posztjában inkább Magyart támadta, akit notórius hazudozónak nevezett, Gyopáros viszont konkrétumokat is megosztott arról, hogy ha nem menekülttábor, akkor mi épül éppen Vitnyéden. Mint mondta, az egykori tejipari szakiskola területén felújítás zajlik, méghozzá azért, mert az épületekben eddig állítólag ukrán menekültek éltek jogtalanul, és szerinte teljesen lelakták őket, az üzemeltető pedig most ezt hozza helyre.

Magyar Péter szombat este közleményben reagált, mint írta, a nyilvánosság és a helyiek tiltakozásának hatására meghátrált a kormány és mégsem lesz Vitnyéden menekülttábor. Szerinte a kormánynak kellett pár nap, míg kitalálták, hogy mit mondjanak, és hazugságnak nevezte, hogy sosem volt tervben a menekülttábor építése. A politikus hozzátette, ki fognak perelni minden előkészítő iratot, és ki fog derülni az igazság. Az ügy hátteréről részletesen ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!