Sára Botond nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, marad Budapest főispánja

2024. október 1. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

Sára Botond marad Budapest főispánja, miután lemondott a Fővárosi Közgyűlésben szerzett mandátumáról – írta a Magyar Nemzet.

Sára a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje volt a VIII. kerületben a június 9-i önkormányzati választáson, azonban alulmaradt a jelenlegi polgármesterrel, Pikó Andrással szemben. Ugyanakkor felkerült a kormánypárt fővárosi listájának második helyére, ahonnan a Közgyűlés tagjait választják. Június 24-én másokkal együtt ő is átvette megbízólevelét a Fővárosi Közgyűlésbe, de október 1-jéig még volt ideje eldönteni, hogy a jövőben fővárosi képviselőként, vagy pedig a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjeként kíván dolgozni. Végül ez utóbbi mellett döntött, helyette pedig Gulyás Gergely Kristóf budavári önkormányzati képviselő ül be a Fővárosi Közgyűlésbe.

A Fidesz-KDNP tízfős frakciójában még egy csere történt: Sinkovics Krisztián Ádám soroksári alpolgármester szintén lemondott a mandátumáról, amit Szepesfalvy Anna budafoki alpolgármester vett át helyette. A Fidesz–KDNP frakcióját a volt főpolgármester-jelöltjük, Szentkirályi Alexandra vezeti.

Szentkirályi kedden be is jelentette az általa vezetett frakció első javaslatait, amely szerint a rend és a biztonság, a hajléktalanság, valamint a városi tisztaság terén szeretnének javítani Budapest állapotán.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése pénteken lesz, de azt még mindig nem tudni, hogy áll össze a többség, és Karácsony Gergely kivel tud koalícióra lépni. A főpolgármester a Telexnek adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte Magyar Péterék szerelmesek lettek Vitézy Dávidba, csak őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek, de ez neki azt jelentené, hogy a Fidesz vesztes jelöltje veszi át a hatalmat Budapesten. Az interjúra Vitézy Dávid és Magyar Péter is reagált, erről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!