Magyar Péter: Karácsony megzsarolt engem. Vitézy Dávid: Karácsony valótlanságokat állít

2024. szeptember 30. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy ilyen hazugságoktól hemzsegő interjú után sok mindenről nincs értelme beszélni” – reagált Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Karácsony Gergely főpolgármester Telexen megjelent interjújára. Magyar a cikkünk megjelenése után posztolta ki a véleményét a Facebookon hétfőn, azt írta, szerinte Karácsony Gergely „mindig abban volt jó, hogy áldozati pózba helyezze magát, hogy sajnálni kelljen. Egy valódi vezető nem ilyen” – írta Magyar, aki szerint egy valódi vezető próbál kompromisszumos jelölteket találni, egyeztet az érdemi szereplőkkel és teljesíti a törvényi kötelezettségét.

„Ehelyett a főpolgármester inkább megzsarolt engem, hogy ha nem támogatjuk a Gyurcsány–Bajnai-kormány embereit, Kiss Ambrust és Tordai Csabát, akkor inkább senkit nem jelöl, költségvetést sem készít a fővárosban”

– írta Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke szerint a főpolgármester nyíltan elmondta azt is, hogy „ő is, az óbaloldali ellenzék is, a Fidesz is és a Tordai Csabával szoros kapcsolatot ápoló Kutyapárt is a Tiszát fogja támadni”. „Ez történik most” – írta Magyar.

Vitézy Dávid, korábbi főpolgármester-jelölt öt pontban reagált a Karácsony-interjúra a Facebookon, azt írta, szerinte a főpolgármester valótlanságokat állít. „Csak egy dologról nem beszélt: Budapestről” – írta Vitézy.

Karácsony a Telexnek adott interjújában elmondta, hogy csütörtökön tárgyalt Magyar Péterrel, a főpolgármester szerint ez nem volt egy sikeres megbeszélés, mert szerinte a Tisza Párt furcsa és számára nehezen értelmezhető politikai stratégiát folytat. „Vitézy Dávidba lettek hirtelen szerelmesek, csak és kizárólag őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek” – mondta Karácsony, aki szerint nem lehetséges az, hogy Vitézy Dávid legyen az egyedüli főpolgármester-helyettes.

„A megválasztott főpolgármester munkáját nem lehet aláaknázni azzal, hogy az ellenfelével köteles együtt dolgozni, de a saját kollégáira nem számíthat. Ezért azt a javaslatot tettem a pártoknak, hogy Kiss Ambrus maradjon általános, Vitézy pedig legyen városfejlesztési helyettes” – mondta a főpolgármester.

„Ez nem fog bekövetkezni. A Fidesz nem szavaz meg senkit, a Tisza csak Vitézyt szavazza meg, a DK pedig semmiképpen nem szavazza meg Vitézyt. A többiek benne lennének egy értelmes kompromisszumban, de mi nem vagyunk elegen a többséghez. Eljutott a magyar ellenzéki politika odáig, hogy a Kutyapárt az egyik legfelelősebb ellenzéki párt a közgyűlésben. Vitézyt sem szavazzák meg, ha nem lehet a főpolgármesternek egy saját jelöltje” – mondta Karácsony Gergely.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!