Magyar Péter bejelentette, hogy rágalmazás miatt feljelenti Deutsch Tamást

2024. október 1. – 23:10

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter rágalmazás miatt feljelenti Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét – írta a Tisza Párt elnöke kedd este a Facebook-oldalán.

Magyar szerint szerint Deutsch Tamás „gusztustalan rágalmazó” levelet írt róla az európai parlamenti képviselőknek, ezért „aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt” feljelenti őt.

Az ügy előzménye, hogy Polt Péter legfőbb ügyész múlt héten az Európai Parlament elnökénél kezdeményezte Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését, miután lopás miatt nyomozás indult a Tisza Párt elnökének júniusi, ötkertes balhéjával kapcsolatban.

Ebbe a történetben kapcsolódott be kedden Deutsch Tamás, aki azt írta a közösségi oldalán, hogy az összes EP-képviselőt levélben fogják tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, „a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről”.

A fideszes EP-képviselő szerint a Tisza Párt elnöke azért nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Állítása szerint Magyar azon az éjszakán „csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik”. „Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért” – írta Deutsch.

Magyar Péter pár napja egyébként azt ajánlotta a kormánynak, hogy lemond az európai parlamenti mentelmi jogáról, ha Magyarország csatlakozhat az Európai Ügyészséghez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!