Mióta testkamerájuk van a reptéri rakodómunkásoknak, a rendőrök szerint kevesebb a lopás

2024. szeptember 16. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte megszűnt a csomagok fosztogatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, miután a rakodómunkásokat arra kötelezték, hogy viseljenek testkamerát – állítja az Országos Rendőr-főkapitányság.

Azt írják, a testkamera előtti időkben szinte minden héten érkeztek feljelentések az utasoktól a reptéri lopások miatt: 2022-ben 119 feljelentés érkezett poggyászból lopás miatt, tavaly pedig 78.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) ezért azt javasolta, hogy a rakodómunkások viseljenek testkamerát munka közben. A tesztidőszak idén februárban kezdődött, nyár óta pedig élesben is elindult a rendszer. Az ORFK azt írja, a kamerák miatt már csak 7 büntetőeljárás indult, ebből öt esetben kiderült, hogy nem magyarok loptak, a másik két ügyben pedig a testkamerák alapján a rendőrség azonosítani tudta az elkövetőket.

Az utóbbi években egyre jellemzőbb itthon, hogy állami dolgozók testkamerát kapjanak, igaz, általában azért, hogy testi épségüket védjék. A BKK és a MÁV jegyellenőreinél, illetve a mentősöknél már 2021-ben bevezették, tavaly óta pedig már a rendőröknek is kell testkamerát hordaniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!