Testkamerát kapnak tesztelésre a BKK jegyellenőrei

2021. január 27. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

A BKK friss közleménye szerint testkamerát kapnak a cég jegyellenőrei. A MÁV-nál már bevált a testkamerák alkalmazása az inzultusok megelőzése, illetve annak visszakövetése érdekében.

Csütörtöktől a BKK ellenőrei 30 napon át három nemzetközi gyártó eszközeit tesztelik napi munkavégzésük során az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint a kisföldalattin.

Mint a cég is írja, a testkamerák látványának visszatartó ereje akár elkerülhetővé tehette volna azt a hétfői esetet is, amikor a BKK három jegyellenőrét támadták meg munka közben az 1-es villamoson. Mindhárman megsérültek, az ügyet a rendőrség vizsgálja. A fővárosban évente 30-50 alkalommal éri támadás az ellenőröket.

Fotó: Nyirő Simon/BKK
Fotó: Nyirő Simon/BKK

De nem csak testkamerákat kapnak a jegyellenőrök, hanem rendőrségi támogatást is. A BKK azt is közölte, hogy a zsebtolvajlás elleni kampány és a buszsávok ellenőrzése után folytatódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a közlekedési társaság közös akciósorozata, amelynek célja, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a járatokat.

A több napig tartó akciósorozatban a VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett.

A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet. Mindez nem egyszeri alkalom lesz, mint írták, a jövőben minden hónapban várható a mostanihoz hasonló, a fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!