Megint jegyellenőrre támadtak egy vonaton, ezer testkamerát szerez be a MÁV

2021. április 25. – 13:06

Megint jegyellenőrre támadtak egy vonaton, ezer testkamerát szerez be a MÁV
A vasúti menetjegyellenőröket ért támadások miatt 2019-ben 103, idén pedig további mintegy ezerj testkamerát kapnak országszerte a MÁV-START Zrt. jegykezelői Fotó: MTI/Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy ezer testkamerát szerez be a MÁV, mert a tapasztalatok szerint azok hatékonyak a jegyvizsgálók elleni támadások megelőzésében, írja az MTI. A MÁV-Start közleménye szerint a testkamerát 2019 szeptemberében vezették be, azóta 169 készüléket telepítettek. Az újabb beszerzés célja, hogy a társaság minden szolgálatban lévő jegyvizsgálónak biztosíthassa a testkamera használatát.

A MÁV közlése szerint szombat este Nyíregyházán, a sóstóhegyi vasútállomáson ismét a vasúttársaság munkatársaira támadtak szolgálatteljesítés közben. Egy Záhonyból Nyíregyházára tartó személyvonaton a jegyvizsgáló felszólítása ellenére két férfi nem volt hajlandó jegyet váltani. A szóváltásra a mozdonyvezető is a jegyvizsgáló segítségére sietett, ekkor történt a bántalmazás. A vasúttársaság információi szerint a helyszínre érkező rendőrök előállították a tetteseket – tették hozzá.

A közlemény szerint a készülékek bevezetése óta kevesebb jegyvizsgálót ért támadás:

  • 2018-ban 123,
  • 2019-ben 70,
  • 2020-ban pedig 65 esetben ért támadás jegyvizsgálót szolgálat közben.

Idén az első negyedévben az egy évvel korábbi időszakban tapasztalt 22-höz képest 12, míg áprilisban eddig 5 atrocitás történt, a tavalyi 7-hez képest. Az idei támadásoknál nyolc napon túl gyógyuló sérülés egy esetben történt – írták, hozzátéve: az elkövetők 69 százaléka menetjegy nélkül, érvénytelen vagy átruházott jeggyel kívánt utazni, illetve ittas volt.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide >>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!