Testkamerát kapnak a magyar mentősök

2021. szeptember 15. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Testkamerát kapnak a mentősök, ezeket előbb a Hajdú-Bihar megyeiek tesztelhetik le, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Mint írják, a kamerák „nemcsak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik”.

A mentőkocsik egy másik eszközt is kapnak majd hamarosan: ez egy a kép- és hangtovábbításra alkalmas eszköz lesz, amihez csatolható fejekkel lehet lázat mérni, szív- és tüdőhangot, száj-garat vizsgálati eredményt, bőrelváltozást vagy akár a fülben lévő eltéréseket továbbítani nagyon jó képminőségben az orvosoknak, akikkel napi 24 órában konzultálni tudnak a helyszínen levő mentősök a látottakról, írják. Ennek a tesztelése a debrecenieknél kezdődik majd el.

Idén januárban a BKK jegyellenőrei kaptak tesztelésre testkamerát, a cég ezt akkor azzal indokolta, a testkamerák látványának visszatartó ereje akár elkerülhetővé tehette volna azt az esetet is, amikor a BKK három jegyellenőrét támadták meg munka közben az 1-es villamoson. Budapesten évente 30-50 alkalommal éri támadás az ellenőröket a BKK szerint.

A MÁV pedig áprilisban jelentette be, hogy egy újabb kalauz megtámadása után úgy döntöttek, ezer darab testkamerát szereznek be.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass