Testkamerát kapnak a magyar mentősök

2021. szeptember 15. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Testkamerát kapnak a mentősök, ezeket előbb a Hajdú-Bihar megyeiek tesztelhetik le, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Mint írják, a kamerák „nemcsak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik”.

A mentőkocsik egy másik eszközt is kapnak majd hamarosan: ez egy a kép- és hangtovábbításra alkalmas eszköz lesz, amihez csatolható fejekkel lehet lázat mérni, szív- és tüdőhangot, száj-garat vizsgálati eredményt, bőrelváltozást vagy akár a fülben lévő eltéréseket továbbítani nagyon jó képminőségben az orvosoknak, akikkel napi 24 órában konzultálni tudnak a helyszínen levő mentősök a látottakról, írják. Ennek a tesztelése a debrecenieknél kezdődik majd el.

Idén januárban a BKK jegyellenőrei kaptak tesztelésre testkamerát, a cég ezt akkor azzal indokolta, a testkamerák látványának visszatartó ereje akár elkerülhetővé tehette volna azt az esetet is, amikor a BKK három jegyellenőrét támadták meg munka közben az 1-es villamoson. Budapesten évente 30-50 alkalommal éri támadás az ellenőröket a BKK szerint.

A MÁV pedig áprilisban jelentette be, hogy egy újabb kalauz megtámadása után úgy döntöttek, ezer darab testkamerát szereznek be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!