A Tisza Párt nem fog főpolgármester-helyettest jelölni, és egyik fővárosi frakcióval sem kötnek koalíciót

2024. szeptember 10. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter közleményben osztott meg néhány részletet a Tisza Párt budapesti terveiről. Azt írta, Karácsony Gergely kevés szavazattal nyerte csak meg a főpolgármester-választást, de a budapestiek „határozottan kimondták, hogy nem kérnek az eddigi mutyikból és az óbaloldali közgyűlési többség által eddig képviselt irányból”.

Magyar korábban már megnevezte a fővárosi közgyűlésbe beülő Tisza-párti képviselők felét, és egyeztetett minden budapesti listavezetővel, köztük Karácsonnyal is. A közleményben azt írta, hogy a Tisza Párt nem köt semelyik frakcióval koalíciót, és főpolgármester-helyettest sem javasolnak, ahogy a budapesti cégek igazgatóságaiba és felügyelőbizottságaiba sem delegálnak tagokat.

Magyar ígérete szerint az eddigi főpolgármester-helyetteseket sem fogja megszavazni a Tisza Párt, mert szerinte a budapestiek a június 9-i önkormányzati választáson egyértelmű ítéletet mondtak a DK-MSZP politikusainak munkájáról.

Magyar Péter szerint Budapest a csőd szélén áll, ezért Karácsony Gergelynek és Orbán Viktornak azonnal rendeznie kellene a főváros és a kormány kapcsolatát. A Tisza Párt elnöke azt írta, hogy addig budapesti olimpiáról sem lehet beszélni, amíg nincs népszavazás, nyílt szakmai párbeszéd, és nem fizetik ki a Budapesttől elvont forrásokat.

Magyar a törvényes működés, Budapest pénzügyi helyzetének biztosítása és a szakmaibb városvezetés szükségessége miatt azt javasolta Karácsonynak, hogy olyan főpolgármester-helyettest jelöljön, aki a közgyűlésben meggyőző többséget kaphat egy titkos szavazáson. A Tisza Párt elnöke szerint Karácsony a Fidesszel és a DK-val összefogva is irányíthatja Budapestet, de ez szerinte szembe menne a választói akarattal. Magyar azzal zárta a közleményt, hogy a budapestiek érdekeit szolgáló előterjesztéseket meg fogják szavazni.

Karácsony egyébként nemrég jelentette be, hogy októbertől átalakítják a fővárosi cégek vezető- és ellenőrző testületeit. Hosszú idő után nem pártok jelöltjeiből állnak majd össze a budapesti cégek igazgatóságai és felügyelőbizottságai, hanem tényleg szakemberekből. A DK pedig azt, hogy nem kérnek semmilyen fővárosi pozíciót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!