Magyar Péter megnevezte a fővárosi közgyűlésbe beülő tiszás képviselők felét

2024. július 26. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter a 444 kérdéseire válaszolva nyilvánosságra hozta öt képviselőnek a nevét, akik a Tisza Párt színeiben ülhetnek majd be a fővárosi közgyűlésbe. A Tisza képviselői a következők lesznek: Ordas Eszter, Porcher Áron Somerville, Böröck-Gémes Szilvia, Barna Judit és Bovier György.

A Tisza Párt összesen 10 mandátumot nyert, a többi képviselőt október 1-jéig választják ki. A 444 szerint azt nem árulta el Magyar, hogy miért tart ilyen sokáig ez a döntés, ahogy azt sem, hogy ezt az öt embert mikor választották ki. A fővárosi listán 14 tiszás szerepelt, közülük öten bekerültek az Európai Parlamentbe. Ebből az következik, hogy legalább egy embernek dupláznia kell – írta a lap.

A mostani jelöltek egy része viszonylag ismeretlen, közülük még senki sem foglalkozott volna Budapesttel. Ennek az is lehet az oka, hogy Magyar Péteréknek valószínűleg pár nap alatt kellett összerántaniuk a listát. A következőket lehet tudni a mostani lista szereplőiről:

  • Dr. Ordas Eszterről viszonylag keveset tudni. Karácsony Gergely korábban azt mondta róla, hogy egy olyan cég jogtanácsosa, amivel szemben korábban a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt. Karácsony állítása szerint a cég azért lobbizott, hogy a közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózásra vonatkozó rendeletet. Magyar Péter szerint ezek igaztalan vádak.
  • Porcher Áron Sommerville saját LinkedIn-oldala szerint a Chi Fu Csoportnál befektetési projekt menedzser. A Chi Fu a Magyarországon is aktív, kiváló kínai kapcsolatokkal bíró tajvani milliárdos, Frank Liu egyik cége. Frank Liunak magyar állampolgársága is van, és a hírek szerint baráti viszonyban van Kövér Lászlóval.
  • A listán negyedik Böröck-Gémes Szilvia művészek képviseletével foglalkozik, cége filmgyártásban, színházi és zenés produkciók létrehozásában és szervezésében is dolgozik. A Tisza Párt jelöltjének cége képviseli többek között Szabó Kimmel Tamás, Tenki Réka és Pálmai Anna színészeket.
  • Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser nemcsak listás jelölt volt, hanem elindult a X. kerületi polgármester-választáson is, de a polgármester a fideszes Kovács Róbert maradt. Barna úgy lett a Tisza Párt jelöltje, hogy előtte egy hónappal még egy kommentben „nárcisztikus idiótának” nevezte Magyart, majd később közölte, a politikus „rácáfolt az alaptalan vádakra”. Korábban Fidelitas-tag volt.
  • Bovier György válogatott kerekesszékes teniszező és motivációs előadó. Ő egy 2002-es autóbalesetben szenvedett súlyos gerincsérülést, azóta kerekesszékben él.

Magyar Péter a tervek szerint jövő héten találkozik Karácsony Gergellyel, ezért nemrég össze is ült a fent említett párttagokkal, hogy átbeszéljék a párt számára fontos budapesti ügyeket.

Mivel egy pártnak sem lesz 50 százalékos többsége a fővárosi közgyűlésben, így több pártnak kellene koalíciót alkotnia. Arról, hogy milyen verziókban alakulhatna meg koalíció, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!