Magyar Péter: No, Tóni, kerüljenek a ti kezeléseitek adatai is mielőbb nyilvánosságra!

2024. szeptember 7. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az egészségügyi államtitkár arról posztolt, hogy a kórházak állapotáért aggódó Magyar Péter maga is rendszeresen kért VIP-ellátást, majd ezután a Magyar Nemzet részletes adatokat közölt erről, a Tisza Párt alelnöke közérdekű adatigényléssel fordult a Honvédkórházhoz annak érdekében, hogy kiderüljön, a kormánytagok, parlamenti képviselők és rokonaik mikor és mennyiszer vették igénybe a Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centrumának szolgáltatásait.

Magyar szerint a kormánypárti lap egyébként is pontatlan értesülések alapján írta többek között azt, hogy tíz napig kezelték őt VIP-szobákban.

„Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Közérdekű adatigényléssel fordulok a Honvéd Kórházhoz és a fenntartó Belügyminisztériumhoz, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP ellátást a Honvéd Kórházban. Tegnap a Magyar Nemzet című Pravda többségében hazugságot állítva lehozta, hogy a családtagjaim mikor kaptak egészségügyi ellátást a Honvéd Kórházban. Rólam pedig azt hazudta, hogy 2021-ben 10 napig kezeltek a VIP szobákban (igaz soha nem feküdtem ott).

Az érzékeny egészségügyi adatok kiszivárogtatásának törvénytelenségét firtató újságírói kérdésekre Rogán (Schadl) Antal minisztériuma ezt találta válaszolni: »Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen.« No, Tóni, emlékeim szerint ti is közszereplők vagytok. Van egy ötletem: kerüljenek a ti kezeléseitek adatai is mielőbb nyilvánosságra!

Lássuk azt is, hogy hány kormánytag, képviselő feleségét/gyerekét szállították be a vak komondorral történt találkozás után a Honvéd Kórház VIP szobáiba, vagy más egészségügyi intézménybe gyógyulni” – írta a Tisza Párt elnöke a Facebookon.

Takács ígérte, aztán mégsem

Takács egyébként korábban azt állította, nyilvánosságra hozza azokat az üzeneteket, amelyeket vele és más kórházigazgatókkal váltott Magyar, de az államtitkár ezt végül nem tette meg. Facebook-posztjának megjelenése utána a Belügyminisztérium sajtóosztályán keresztül kerestük az államtitkárt, hogy megtudjuk, mi volt ezeknek az üzeneteknek a pontos tartalma, de azt a választ kaptuk, hogy az „egészségügyi államtitkár a napokban mindent elmondott a témával kapcsolatban. Javasoljuk, hogy állításainak igazságtartalmáról kérdezzék meg közvetlenül Magyar Pétert.”

Miután a teljes kormánybarát média megírta a Magyar Nemzet nyomán, hogy Magyar Péter közvetlen családtagjai hányszor kaptak kórházi kezelést (és a lap állítása szerint különleges bánásmódot), ismét a Belügyminisztérium sajtóosztályához fordultunk, hogy megtudjuk, hogyan juthattak ki ezek az érzékeny egészségügyi információnak minősülő személyes adatok a sajtóhoz. A válasz a Kormányzati Tájékoztatási Központtól érkezett:

„Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen.”

Magyar az elmúlt hetekben – immár a párt EP-képviselőjeként – több magyarországi kórházat járt be, felhívta a figyelmet a klímaberendezések hiányára, a 30 fokos kórtermi hőségre vagy épp egyes kórházi konyhák higiéniai állapotára.

Igaz, ez utóbbit cáfolta a kormányinfón Vitályos Eszter. A kormányszóvivő idézett a kórház közleményéből, amely szerint „nem penész található a plafonon, hanem a főzés során, ahogy a zsír kicsapódik és arra esetlegesen por száll, és azt találta ott Magyar Péter”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kockázatot jelentő magas hőmérséklet mérséklésére alkalmas klímaberendezések hiánya miatt a műtéteknek csupán öt ezreléke maradt el. Igaz, a miniszter olyan adatot mondott két hónapra érvényesnek, amely valójában csak két hétre vonatkozott, így nem tudni, valójában mennyi műtét maradt el. A klímaberendezések hiánya vagy meglétük esetén a terhelést már nem bíró áramhálózat kapacitásának elégtelensége miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!