Magyar Péter beszorult a liftbe a szolnoki kórházban, ahol átható vizeletszag volt

2024. augusztus 24. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Kulja András képviselőtársammal beszorultunk a liftbe a Szolnoki Hetényi Géza Kórházban” – írja közleményében Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki a Honvédkórházban tett pénteki látogatása után most Szolnokon tesztelte az egészségügyi intézmények állapotát.

Magyar Péter beszámolója szerint a szolnoki kórházban a főépület négy liftjéből kettő egyáltalán nem működik több mint egy hónapja, a másik kettő pedig úgy, hogy néha elakad – ahogy most is történt.

A kórház vezetése folyamatosan jelzi a problémát a fenntartásért felelős Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóságnak, de a 24 órás javítási határidőt nem sikerül tartani, írja Magyar Péter. Helyszíni tapasztalatai szerint „a főépület aulájában lévő akadálymentesített mosdó szintén több hete nem használható, a normál mellékhelyiségben pedig nem működik a csap, nincs fertőtlenítőszer, viszont átható vizeletszag van, ahogy a liftben is”.

Magyar szerint a kórház uniós forrásokból felújított szárnyai mutatják meg igazán, milyen óriási szükség lenne a kormányzati korrupció miatt blokkolt uniós pénzek hazahozatalára. A felújított részeken ugyanis európai körülmények várják a betegeket, ugyanakkor több osztály ápoló- vagy szakorvoshiány miatt nem vagy csak részlegesen üzemel.

„Takács Péter egészségügyi államtitkár úr azt üzente, hogy sajnos nem tud részt venni a bejáráson, mert a fideszes Tranzit Fesztiválon vesz részt Tihanyban, és épp ellátja munícióval a propagandát” – írta közleményében Magyar Péter, aki úgy tudja, az államtitkár „eddig még sajnos nem tudott ellátogatni ebbe a kórházba (sem)”.

Takács Péter pénteken ezt válaszolta a Honvédkórház VIP-osztályát megnézni akaró Magyar Péternek: „Különösen nagy pofátlanság, hogy éppen te hergelsz VIP-ellátást emlegetve, hiszen ha valaki szakértője a VIP-életérzésnek, az éppen te vagy!” – írta az államtitkár. Szerinte nem is olyan régen még Magyar Péter követelt magának és rokonainak VIP-ellátást. Állítása szerint ezt bizonyítani tudja üzenetváltásokkal, amiket a nyilvánosság elé tud tárni.

Amikor ezekre az üzenetekre a Telex rákérdezett, Takács államtitkársága annyit válaszolt: az egészségügyi államtitkár „a napokban mindent elmondott a témával kapcsolatban. Javasoljuk, hogy állításainak igazságtartalmáról kérdezzék meg közvetlenül Magyar Pétert.”

A hazai kórházak állapota a csütörtöki kormányinfón is központi téma volt. Itt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő azt mondták: Magyar Péter hazudik és manipulálja a közvéleményt, mert például nem működő kórtermekben (is) mérte a kánikulai hőmérsékletet. Vitályos Eszter azt is mondta, hogy az egyik kórházi konyhában látott folt nem penész volt, „csak” zsírba ragadt por.

Gulyás Gergely azt mondta: sok kórházban működik a klíma, de ezek az extrém magas külső hőmérséklet mellett már nem tudják megfelelően lehűteni a belső tereket. Gulyás elismerte: nem helyes, ha a kórházakban elviselhetetlen meleg van, és az sem, ha egy kórházi vécében nincs kézmosó, de ennek megoldása szerinte a kórházi menedzsment felelőssége is. A kormányinfó kórházakról szóló részét ebben a videóban foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!