Úgy tűnik, mégsem teregetné ki az egészségügyi államtitkár Magyar Péter VIP-ellátást követelő üzeneteit

2024. augusztus 23. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

„Tájékoztatjuk, hogy dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár a napokban mindent elmondott a témával kapcsolatban. Javasoljuk, hogy állításainak igazságtartalmáról kérdezzék meg közvetlenül Magyar Pétert.”

Ezt a választ kaptuk a Belügyminisztériumtól, miután rákérdeztünk, Takács Péter egészségügyi államtitkár nyilvánosságra hozza-e azokat az üzenetváltásokat, amelyekről csütörtöki Facebook-bejegyzésében írt. Takács akkor azt írta, Magyar Péter szakértője a VIP-életérzésnek, ugyanis nem olyan rég még magának és rokonainak is VIP-ellátást követelt, ezt pedig a szóban forgó üzenetváltásokkal is bizonyítani tudja.

Az ügy egyébként onnan indult, hogy Magyar Péter szerdán a Facebook-oldalán bejelentette, csütörtökön reggel meglátogatja a Honvédkórház „speciális rendeltetésű”, azaz VIP-osztályát, ahova elhívta Takács Péter egészségügyi államtitkárt is. A Tisza Párt elnöke azért szeretett volna bemenni a VIP-osztályra, hogy megmutassa a magyar embereknek, milyen körülmények között gyógyulhatnak a kormány tagjai. Takács Péter nem ment el a találkozóra, helyette a Facebookon üzent Magyarnak, hangsúlyozva, mekkora pofátlanságnak tartja, hogy pont Magyar Péter „hergel VIP-ellátást emlegetve”, amikor szerinte a Tisza Párt elnöke „a luxus, a kivételezettség, a VIP-élmény bűvöletében” él.

Magyar Péter még a múlt héten jelentette be, hogy feljelentést tesz a kórházi klímák ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A nyári kánikula miatt ugyanis sok kórházban elromlottak a légkondik, ezért a kormány hirtelen húsz intézményben átfogó programot indított a hűtési rendszerek javítására. Eközben Magyar Péter „kórházjáró körútra” indult, hogy megmérje a kórtermek és a műtők hőmérsékletét.

A pontosítás érdekében újabb kérdéseket küldtünk a Belügyminisztériumnak, elkérve az üzenetváltások pontos szövegét. Amint választ kapunk megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!