Mohácsy Istvánt javasolják a Fidelitas következő elnökének

2024. augusztus 28. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos elnökség összehívta a Fidelitas tisztújító kongresszusát és Mohácsy Istvánt javasolják a Fidelitas következő elnökének – közölte a Fidelitas Facebook-oldala szerdán.

A Fidelitas országos elnöksége a szervezet tisztújító kongresszusát november 16-ra hívta össze. A kongresszus helyszíne Debrecen lesz. Az országos elnökség Mohácsy István, jelenlegi alelnököt javasolja a Fidelitas következő elnökének.

Az ülés vendége volt Gyürk András, a Fidelitas alapító elnöke, a Fidesz kampányfőnöke és Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke, Budapest I. kerületének megválasztott polgármestere.

Mohácsy István a június 9-i önkormányzati választáson a Pest vármegyei Biatorbágyon volt képviselőjelölt, de 7-es számú egyéni választókerületben kikapott az Együtt Biatorbágyért Egyesület jelöltjétől, Tüske Emiltől. Mohácsy végül kompenzációs listáról került be a biatorbágyi képviselő-testületbe.

Az 1996-ban alapított Fidelitas mindig is fontos politikai keltetője, utánpótlásképzője volt a Fidesznek: itt indult mások mellett Szijjártó Péter, Rogán Antal, Fürjes Balázs, Nyitrai Zsolt, Gyürk András és Cser-Palkovics András politikai karrierje, és a szervezet vezetői később rendre magas pozíciókba jutottak. Az utóbbi pár évben azonban a Fidelitasról már leginkább csak a méhlegelők lenyírása és pár izzadságszagú fővárosi akció miatt lehetett hallani a nyilvánosságban, és a Fidesz vezetése se volt mindig maradéktalanul elégedett az ifjúsági szervezet teljesítményével.

A Fidelitas jelenlegi vezetésében az országos politikában ismeretlen, eddig semmilyen érdemi eredményt felmutatni nem tudó szereplők vannak, ezért Orbánék alighanem más módon is megpróbálnak új arcokat találni a nagyívű nemzetstratégia megvalósításához. A Fidesz utánpótlásáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!