Kötegelt, friss, ropogós 100 € – a Fidelitas akciózott a Fővárosi Közgyűlésben

2023. szeptember 27. – 10:21

Kötegelt, friss, ropogós 100 € – a Fidelitas akciózott a Fővárosi Közgyűlésben
A Fidelitas aktivistái a Fővárosi Közgyűlésben – Fotó: Nagy Bálint / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A nyári szünet után újra összeült a Fővárosi Közgyűlés, ami napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt Karácsony Gergely mozgalmának adományairól beszélt. A felszólalás végén azonnal megjelentek a Fidelitas aktivistái, akik egy „Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró?” feliratú molinót tartottak fel, illetve nagy méretű 100 és 50 eurósokat.

Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy Karácsony „szembe megy a forgalommal”: szóba hozta, hogy Karácsony Gergely 99 mozgalmának adományai miatt feljelentést tett az OTP. A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony szembemegy azokkal a pártokkal is, amelyek támogatták, itt a Jobbik és a DK adományokkal kapcsolatos reakcióját idézte fel. Majd azt kérdezte az ellenzéki pártoktól, hogy „önök hogy képesek egy olyan ember előterjesztései mellett szavazni, akiben önök sem bíznak?” A felszólalás végén jelentek meg a Fidelitas aktivistái.

Karácsony válaszolt Wintermantel hozzászólására: szerinte ez az egyik legjobban vizsgált kampány lesz valaha.

„Én teljesen nyugalommal várom ezeknek a vizsgálatoknak a végét, mert biztos vagyok benne, hogy rendben volt minden.”

Hozzátette: „Mindenki biztos lehet, hogy ebben a kampányban egyetlen forint közpénz sem volt”. Az aktivisták rövid, néhány perces akciójára a főpolgármester annyit reagált, hogy „ennél kreatívabbra számított” és valami újat is kitalálhattak volna. A Fidelitas hasonló akcióval zavarta meg a közgyűlés júniusi ülését is.

Karácsony Gergelyt augusztusban a Telex is kérdezte az 506 millió forint utáni nyomozásról. Ekkor a főpolgármester többek közt azt mondta: „várom, hogy a Fidesz médiabirodalmát is átvizsgálják”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!