Magyar Péter a kórházak után az iskolákat és a vasutat is körbe akarja járni

2024. augusztus 27. – 21:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Az egészségügy után most elkezdjük járni az iskolákat, a szociális intézményeket, a gyermekvédelmi intézményeket és a MÁV vonalait” – mondta Magyar Péter, aki kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt.

A Tisza Párt elnöke a műsorban többek között beszélt kórházlátogatásairól, szerinte már ezekkel is elért kisebb eredményeket. Szerinte ugyanis „jó értelemben vett pánik” lett úrrá a kórházi vezetők között, ami miatt több liftet megjavítottak, és bekapcsolták azokat a klímákat, amelyeket eddig spórolás miatt hanyagoltak. A Tisza Párt elnöke arra buzdítana mindenkit, küldjenek fotókat és videókat, ha bármi hiányosságot tapasztalnak a kórházakban, az iskolákban és a vasutakon.

A Tisza Párt elnöke a Völner–Schadl-ügyben beadott felülbírálati indítványról is beszélt, aminek részleteit már a hétfői sajtótájékoztatóján is ismertette. Arról beszélt, hogy amennyiben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elutasítja a kérelmét, az ügyet továbbviszi a felettes ügyészi szervhez, majd ha szükséges, a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírói csoportjához.

A műsorban Magyar Péter reagált a Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közlésére is: a KNYF szerint ugyanis Magyar hétfői sajtótájékoztatóján nem mondott igazat a volt igazságügyi miniszter hangfelvételét érintő ügyben, mivel a Tisza Párt elnöke nem tett feljelentést az ügyben. Hétfői közleményükben azt is írták, Magyarnak az az állítása sem igaz, amely szerint az ügyészség azért nem őt tekintette feljelentőnek, hogy az iratok tartalmát így ne ismerhesse meg. „Az eljárásjogi törvény alapján a sértettnek nem minősülő feljelentő az iratokba nem tekinthet bele, csak a megszüntető határozatot kézbesítik a részére”, írták. Az Egyenes Beszédben Magyar Péter erre azt reagálta, sosem állította, hogy feljelentést tett, szerinte viszont az ügyészség nem a lényegi információkra tért ki a nyomozás során.

Az Ötkert-ügyről szóló kérdésre Magyar azt mondta, eddig senki nem kereste meg a mentelmi jogával kapcsolatban. Hozzátette, ha megkeresi az ügyészség, az összegyűjtött bizonyítékok alapján mérlegeli, hogy lemond-e a mentelmi jogáról. Szerinte erről végső soron az Európai Parlament kezében van a döntés.

Elmondása szerint ugyanígy mérlegelni fogja azt is, törölje-e azt a júniusi Facebook-posztját, amelyben az ATV dolgozóinak vallási hovatartozását listázta, és amiről a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) kedden megállapította, személyiségi jogokat sértett. Magyar szerint ez is csak egy „gumicsont” a kormány részéről, amivel el akarják vonni a figyelmet az ország valós állapotáról. Szerinte a NAIH-elnök Péterfalvi Attila már azelőtt kiszivárogtatta az ezzel kapcsolatos jelentést, mielőtt neki megküldte volna. Az interjúban azzal érvelt, a posztban szereplők korábban nyilvánosan vállalták vallási hovatartozásukat. Hozzátette, a posztot nem rossz szándékból tette ki, de ha a bíróság is kimondja, hogy jogsértő volt a bejegyzése, kitörli.

Az interjúban Magyar beszélt az újonnan indított „digitális gyóntatószékről” is, ahol elsősorban azoktól várnak anonimizált bejelentéseket, akik a közigazgatásban vagy a NER cégeiben dolgozva értesülnek korrupciós bűncselekményekről, vagy kényszerítve vannak rá, hogy részt is vegyenek ilyesfajta bűnügyekben. Magyar szerint már eddig is sok bejelentés érkezett a platformra, melyek többsége vasúti közbeszerzésekhez kötődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!