Jogellenesen posztolta ki Magyar Péter az ATV-sek vallási hovatartozását a NAIH szerint

2024. augusztus 27. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint jogellenesen hozott nyilvánosságra személyes adatokat Magyar Péter, amikor kiposztolta a Facebookra az ATV dolgozóinak vallási hovatartozását még júniusban, írja a Magyar Nemzet. A lapnak küldött hivatalos dokumentum szerint a Tisza Párt elnökének törölnie kell a posztot vagy ha nem ért egyet, azt jeleznie kell a hivatalnak.

„A Hatóság az Infotv. 56. § (1) bekezdése alapján felszólította Dr. Magyar Pétert arra, hogy törölje a közösségi oldaláról a jogellenesen nyilvánosságra hozott személyes adatokat, és a jövőben tartózkodjon a jelen ügyhöz hasonló adatkezelési műveletektől”

– írta a NAIH.

Magyar Péter az önkormányzati választás másnapján, június 10-én volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége, de miután Rónai Egon műsorvezető egy mappában átnyújtotta a politikusnak, hogy az állításaival ellentétben hányszor hívták meg őt az elmúlt hónapokban a csatornára, Magyar elköszönt, felállt, és kisétált a stúdióból. A Tisza Párt elnöke ezután posztolt a Facebook-oldalán egy listát, amiben az ATV több dolgozójának vallási hovatartozása is szerepel.

„Gumicsont. Egyébként pedig érdekes, hogy a sajtóba előbb jut el egy ilyen ”bölcs„ döntés, mint hozzám” – reagált Magyar Péter a hírre a 444 Facebook-posztja alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!