A kormány szerint Magyar Péter ostobaságokat beszél, nekik nincs is joguk pályázni a 2036-os olimpiára

2024. augusztus 15. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

„A kormánynak nincs joga olimpiai pályázatot beadni. Az olimpiára városok pályáznak. Magyar Péter csak a botrányai elől menekül, amikor ostobaságokat beszél”

– írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ lapunknak. Azután kerestük meg őket, hogy Magyar Péter szerda este az ATV-ben arról beszélt, hogy hallott olyat, hogy suttyomban már beadták a 2036-os olimpia pályázatát, de ezt még nem erősítette meg senki, ezért a kormánynak a politikus szerint színt kellene vallania a kérdésben.

A VsQuare június végi hírlevelében azt írta, hogy hamarosan újra pályázhat nyári olimpiára Budapest, legalábbis erről tárgyalhat a háttérben a kormány és a Fővárosi Önkormányzat.

Fővárosi Közgyűlés egyik legerősebb frakciója Magyar Péter Tisza Pártja lesz, Magyar pedig már kifejezte, hogy támogatna egy budapesti olimpiát. Sőt, a Momentumot „bűnben fogant pártnak” nevezte, mert „egy nemzeti ügy ellenében”, a 2024-es olimpia megrendezését ellenezve kampányolt, és végül ebből a kampányból született maga a párt is. Magyar a szerdai interjújában ennek ellenére azt mondta, hogy csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt.

Fürjes Balázs, a Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOB) állandó tagja 2023 őszén azt mondta, nem tud olyan kormányzati törekvésről, hogy legyen magyarországi olimpia. A 2024-es párizsi, a ‘28-as Los Angeles-i és a ’32-es brisbane-i olimpia után legközelebb a '36-os nyári játékokra pályázhatna Magyarország.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!