VSquare: Budapesti olimpiáról tárgyal a háttérben a kormány és a főváros

2024. június 27. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan újra pályázhat nyári olimpiára Budapest, legalábbis erről tárgyal a háttérben a kormány és a Fővárosi Önkormányzat – írja a VSquare. A hírlevélnek nyilatkozó kormányközeli forrás szerint a kormány az olimpiai pályázat támogatásáért cserébe infrastrukturális projektek támogatását ígérheti a forrásoktól megvont és ezért komoly anyagi gondokkal küzdő fővárosnak.

Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester köreiből azt közölték a VSquare-rel, hogy bár hivatalos kommunikáció még nincs a témában a kormány és a főváros között, várhatóan hamarosan hivatalos csatornákon is megindul a tárgyalás.

A hírlevél emlékeztet, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyik legerősebb frakciója Magyar Péter Tisza Pártja lesz, Magyar pedig már kifejezte, hogy támogatna egy budapesti olimpiát. Sőt, a Momentumot „bűnben fogant pártnak” nevezte, mert „egy nemzeti ügy ellenében”, a 2024-es olimpia megrendezését ellenezve kampányolt, és végül ebből a kampányból született maga a párt is.

Fürjes Balázs, a Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOB) állandó tagja 2023 őszén azt mondta, nem tud olyan kormányzati törekvésről, hogy legyen magyarországi olimpia. A 2024-es párizsi, a ‘28-as Los Angeles-i és a ’32-es brisbane-i olimpia után legközelebb a '36-os nyári játékokra pályázhatna Magyarország.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!