Új kórházfőigazgató-helyettest nevezett ki Orbán Viktor

2024. július 30. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor dr. Raffay Bálintot nevezte ki országos kórházfőigazgató-helyettesnek – az erről szóló rendelet a hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg.

Raffay a tisztséget augusztus 1-jétől töltheti be.

A 24.hu azt írja, a belügyminiszter nemrég módosította az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló korábbi utasítását. Ebben már csak két főigazgató-helyettes van feltüntetve, az egészségügyi ellátórendszerért felelős, illetve a működésért felelős. A lap szerint vélhetően az utóbbit kapta meg az eddig a főigazgatói hivatalt irányító Raffay, az alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, dr. Szondi Zita ugyanis a helyén maradt.

Orbán Viktor júliusban mentett fel két főigazgató-helyettest, Bene Ildikót és Bábiné Szottfried Gabriellát. Mindkettejüket 2020 végén, még a tavaly leváltott főigazgató, Jenei Zoltán javaslatára nevezték ki. Jenei elküldése összefüggésben állhatott azzal, hogy a kórházi adósságok elérték a 125 milliárd forintot. Utódja Révész János lett, aki korábban azzal keltett országos feltűnést, hogy még a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház főigazgatójaként arra utasította az általa vezetett intézmény dolgozóit, hogy állva köszöntsék. Révész korábban a magán- és közegészségügy szétválasztásával kapcsolatban komoly konfliktusba került a Magyar Orvosi Kamarával is. Az új főigazgatóról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Medical Online számolt be arról, hogy Révész a Magyar Kórházszövetség májusi kongresszusán arról beszélt, a kórházi adósságok ügyében vereséget szenvedett, javaslatát nem tudta elfogadtatni az ágazat vezetésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!