Orbán Viktor kinevezte az új országos kórházi főigazgatót

2023. december 28. – 23:17

Orbán Viktor kinevezte az új országos kórházi főigazgatót
Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója (jobbra) kitüntetést vesz át 2021. augusztus 19-én – Fotó: Vajda János / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Dr. Révész János lesz az új országos kórházi főigazgató, a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg a kinevezése. Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor nevezi ki január 1-jei hatállyal.

A most kinevezett országos kórházi főigazgató elődjét, Jenei Zoltánt november 30-i hatállyal menesztették, de nemcsak csak őt, hanem pár nappal két helyettesét is elküldték az Okfő éléről. Pintér Sándor ezután Szondi Zita általános országos kórházi-főigazgató helyettest bízta meg a főigazgatói feladatok ellátásával, de úgy tűnik, ez csak átmeneti volt. Az átszervezésnek itt még nem volt vége, december közepén egyszerre 24 kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter.

Sajtóhírek szerint a kórházak gazdasági problémái, vagyis hatalmas felhalmozott adóssága miatt küldték el a volt főigazgatót és helyetteseit. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kormányinfón beszélt arról, hogy nem elfogadható, hogy a kórházak 35 milliárd forintos tartozással kezdik majd a következő évet, a kormány ezért keresi a felelősöket.

Az ősz folyamán több aggasztó hír is érkezett a kórházak adósságaival kapcsolatban. Szeptemberben az Orvostechnikai Szövetség vezetője, Rásky László arról beszélt, hogy 100 milliárd forintnál is többel tartozhatnak a kórházak a beszállítóiknak, ami miatt több cég már csődközelbe került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!