Magyar Péter félmillió forintot ajánlott fel a Bethesda Gyermekkórháznak az elromlott klíma miatt

2024. július 19. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Félmillió forintot ajánlok fel a Bethesda Gyermekkórháznak és arra bíztatok mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek” – írta a Facebook-oldalán Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke a posztban azt írta, azért döntött a felajánlásról, mert az utóbbi hetekben sorra érkeznek hírek arról, hogy műtétek maradnak el, mert több kórházban is leálltak a klímaberendezések, és az azonnali javításra a kórháznak nincs pénze.

„Egészen elképesztő, hogy Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, vagy Pintér Sándor belügyminiszter nem szólal meg az ügyben és hogy a kormány nem juttat azonnali forrásokat az egészségügyi intézményeinek” – írta Magyar Péter.

A Bethesda Gyermekkórház csütörtökön posztolta ki a Facebookra, hogy a fül-orr-gégészeti műtőjük speciális klímaberendezése megadta magát, ezért a műtéteik tervezhetősége bizonytalanná vált, de az elmúlt időszakban elromlott a klíma többek közt a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, az úgynevezett steril szobákban, ahol 32 fokban feküdtek a gyerekek. Múlt héten a fővárosi János kórház ortopéd traumatológiai osztályán adta fel a szolgálatot a klíma. Miután a műtőkben és a kórtermekben is hamar 30 fok fölé nőtt a hőmérséklet, el kellett halasztani a műtéteket.

Hétfő óta nem végeznek sugárterápiát a miskolci kórházban, mert ott is elromlott a klíma, dr. Büdi László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a Telexnek azt írta, hogy a sugárterápiás gépeket hűtő klímaberendezések hibásodtak meg, de a javítás már folyamatban van, az ellátás pedig jövő kedden indulhat újra.

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) főtitkára a 444-nek adott interjúban csütörtökön arról beszélt, hogy a légkondicionálás nem csak a műtőben lenne fontos, „a kórtermekben is embertelen állapotok uralkodnak, pedig a betegek – és a sebek – gyógyulását jelentős mértékben visszaveti, ha 30 fokos kórteremben kell feküdniük”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!