A DK kikéri a Turisztikai Ügynökség amerikai influenszerekkel kötött szerződéseit

2024. június 20. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

“Nem ijedünk meg az MTÜ fenyegetésétől, ezért a feljelentés mellett a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel kéri ki az MTÜ influenszerekkel kötött szerződéseit” – írja közleményében a DK, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) azt üzenet nekik: „fejezzék be a hazudozást”, mert ha nem, megteszik a “szükséges jogi lépéseket”.

Az MTÜ-től azután érkezett a reakció, hogy a párt szerda délelőtt bejelentette: hűtlen kezelés miatt rendőrségi feljelentést tesznek az amerikaiaknak szervezett influenszerparti miatt, amire szerintük az MTÜ több mint egymilliárd forint közpénzt költött el. A Turisztikai Ügynökség egyébként sikeresnek értékelte a saját eseményét, azt írták, hogy a “Budapestre utaztatott influenszerek túlteljesítettek, és már ömlenek a foglalások Amerikából”.

A DK csütörtökön arról írt, hogy “a Budapest népszerűsítésére közpénzből felbérelt influenszerek egy része épp csak azt nem jelzi posztjaikban, hogy Budapesten vannak, valamint, hogy érdekes módon pont a miniszterelnök vejéhez köthető szállodákban van számos programjuk, így leginkább ezeket a helyeket népszerűsíthetik. Hozzátették: ”a miniszterelnök lányának befolyása alatt álló MTÜ szerint »nem politikai, hanem szakmai kérdés«".

“Tudni akarjuk, hogy ezekben a szerződésekben pontosan milyen feladatok és célok szerepelnek;

valóban Budapest, vagy sokkal inkább a Tiborcz Istvánhoz és ezáltal Orbán Ráhelhez köthető budapesti szállodák népszerűsítése volt-e a cél” – írta a párt.

A hírhedtté vált rongyrázós Budapest Influencer Tripen külföldi és magyar tartalomgyártók is részt vettek, akik hol a Halászbástyán, hol az Operában, hol Tiborcz István luxushoteleiben jelentek meg drága ruhákban, pezsgővel a kezükben. A májusban megrendezett programsorozat sokaknál kiverte a biztosítékot. Olyannyira, hogy tömegével kezdték el kikövetni az influenszereket, mert méltatlannak gondolták, hogy az MTÜ szélsőségesen nagy összeget költött a megkérdőjelezhető hatású social kampányra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!