Ellenzéki reakciók Szentkirályi visszalépésére: Magyar Péter szerint a Fidesz csak eldobható eszköznek tekinti a nőket

Ellenzéki reakciók Szentkirályi visszalépésére: Magyar Péter szerint a Fidesz csak eldobható eszköznek tekinti a nőket
Szentkirályi Alexandra a CÖF-CÖKA Békemenetén 2024. június 1-jén – Fotó: Ránki Dániel / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szentkirályi Alexandra visszalépésével a Mi Hazánk Mozgalom maradt az egyetlen erő, amely kiutat jelent a nemzeti elkötelezettségű, hagyománytisztelő fővárosi lakosság számára – közölte a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje azután, hogy Szentkirály péntek reggel bejelentette a visszalépését. „Vitézy Dávid ugyanis ugyanannak a belvárosi progresszív-liberális elitista klubnak a tagja, amely Karácsony Gergely mögött áll és amely multikulturális mocsárba fullasztaná Budapestet” – írta Grundtner András.

A Momentum Soproni Tamás terézvárosi polgármester posztját osztotta meg a Facebookon, ő azt írta, szerinte Szentkirályi visszalépésével aki Vitézyre szavaz, az a Fideszre szavaz. Baranyi Krisztina, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) listavezetője egyetlen mondattal reagált a hírre: „Az én szavazatom Karácsony Gergelyé” – írta a Facebookon.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pénteken bejelentette, hogy sajtótájékoztatót tart, ezt előbb a Facebookra ígérte, majd a meghívót módosítva személyes sajtótájékoztatóra módosította az eseményt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke még csütörtök este tett ki egy posztot a Facebookra, ebben azt írta: „Tehát holnap bejelenti a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetését Vitézy Dávid javára. Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is.” Magyar egy péntek délelőtti posztban azt írta:

„Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz a saját választóinak is hazudik, ott veri át őket, ahol tudja. Ahogy az is kiderült ismét, hogy a Fidesz a nőket csak eldobható eszköznek tekinti a hatalom megtartása vagy megszerzése érdekében.”

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje péntek reggel jelentette be egy Facebook-videóban, hogy visszalép a jelöltségtől Vitézy Dávid javára. Szentkirályi Alexandra a kampányban nem tartotta reálisnak a visszalépést, mégis megtette, ebben a videóban szedtük össze a korábbi nyilatkozatait:

Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester úgy reagált Szentkirályi visszalépésére, hogy „vége hát a színjátéknak”, Vitézy Dávid azt írta a Facebookon, hogy tudomásul veszi Szentkirályi döntését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!