Gyurcsány Ferenc: Jobban járt volna Magyar Péter, ha a valódi riválisaival áll ki vitázni

2024. június 4. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy „15-20 millió forintot biztosan elköltöttek” többek között a Magyar Pétert hiteltelenítő kommunikációra, hozzátéve, ez sehol sincs attól, amit a Fidesz költ ebben a kampányban hirdetésekre.

Gyurcsány szerint a DK minden olyan párttal képes az együttműködésre, amely elutasítja a Fidesz kormányzati politikáját. Így a DK elnöke szerint elviekben a Tisza Párttal is létrejöhet az együttműködés, még ha Magyar a mostani kampányban azzal vádolja a DK-t, hogy az együttműködik a Fidesszel, és kék Fidesznek hívja Gyurcsány pártját.

A DK elnöke szerint az ellenzéki oldalon sok elégedetlen szavazó lát új alternatívát Magyar Péterben, de Gyurcsány úgy látja, akkor jön el az igazság pillanata, amikor a Tisza Pártnak például Budapesten már képviselője lesz a Városházán, és értékdilemmákban kell majd véleményt formálniuk.

Gyurcsányt arról is kérdezték az adásban, miért nem ment el vitázni Szentkirályi Alexandrával vagy Magyar Péterrel. A DK elnöke szerint azért nem vállalt vitát, mert nincsen versenyhelyzetben az említett politikusokkal. „Jobban járt volna Magyar Péter, ha valóságos vitára hajlandó azokkal, akik a valódi riválisai” – üzente az adásban Gyurcsány.

A DK elnöke korábban, a telexes interjúja után nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben tőről metszett fideszes politikusnak nevezte a Tisza Párt alelnökét.

Magyar Péter az MTVA-vita után szintén az Egyenes beszédben arról beszélt, hogy a DK megpróbálta „összegyurcsányozni” a Tisza Párt bejelentett demonstrációját. Hozzátette azt is, hogy februárban még nem gondolta, hogy az ellenzéket kellene leváltania.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!