Gyurcsány Ferenc Magyar Péternek: Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy

2024. május 28. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Nyílt levelet írt Magyar Péternek, a Tisza Párt vezetőjének Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Gyurcsány a Facebook-oldalára is feltöltött levélben azt írta, korábban azt feltételezte, a választásokig már nem fog kiderülni, ki valójában Magyar politikai értelemben, de a Telexnek adott interjúban tisztázta a helyzetet.

Magyar Péter hétfőn adott interjút a Telexnek, a 73 perces vágatlan beszélgetést itt tudja megnézni, ebben a cikkben pedig hét témát emeltünk ki.

Gyurcsány szerint eddig elővigyázatossággal kezelték Magyart, de a telexes interjú „eloszlatta a kétségeket”.

„Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket” – írta.

„Na már most, hallgatva, amit mondasz, te hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele vagy, hiszen az ő helye kell neked, nem szégyelled, nem is kell, hogy miniszterelnök akarsz lenni, de tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz”. A DK elnöke hozzátette, se a világról, se Európáról, se Magyarországról alkotott nézeteivel nem ért egyet.

„Orbánt nem megbuktatni, hanem, ahogy mondják, felfelé buktatni szeretnéd. Nem elszámoltatni akarod, hanem az Európai Tanács vagy a Bizottság elnöki posztját ajánlanád neki, ha úgy tetszik, kitüntetnéd. Szerinted olyan európai víziója van, ami alkalmassá és érdemessé teszi őt erre. Azt javaslod, hogy »kössünk egy dealt a miniszterelnök úrral«”.

Gyurcsány azzal zárta sorait, a DK nem akar megegyezni a kormányfővel, megbuktatni és elszámoltatni akarja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!